Crha (ODS): Michal Hašek se kraji vůbec nevěnoval, nominujeme Václava Božka

23.11.2012 15:49

ODS nominovala na hejtmana Jihomoravského kraje faktického lídra ČSSD Václava Božka

Crha (ODS): Michal Hašek se kraji vůbec nevěnoval, nominujeme Václava Božka
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Členové krajského klubu ODS navrhli na post hejtmana Václava Božka z ČSSD. Nečekaná nominace je reakcí na úmyslné kumulování funkcí stávajícího hejtmana Michala Haška. Nominaci oznámil předseda krajského klubu ODS Jiří Crha na dnešním zasedání zastupitelstva.

Michal Hašek se díky souběhu mnoha funkcí, včetně poslaneckého mandátu, v minulém volebním období práci pro kraj vůbec nevěnoval. „Plně respektujeme právo vítězné ČSSD nárokovat si post hejtmana, a proto nám přijde logické nominovat druhého muže kandidátky Václava Božka. Je to člověk, o kterém mohu přes naše ideové rozpory prohlásit, že se Jihomoravskému kraji opravdu věnuje, navíc má na rozdíl od pana Haška také většinovou podporu uvnitř vlastního klubu,“ uvedl Jiří Crha.   

Jihomoravská ODS bude v následujících letech plnit opoziční roli. „Jsme připraveni být silnou opozicí proti bizardní vládě ČSSD, KSČM a Lidovců, kteří opět předvedli, že jsou schopni se spojit opravdu s kýmkoliv. Vztah mezi KSČM a Lidovci jsem vždy chápal jako noc a den, dnes už to tak ale nevypadá,“ uzavírá Crha.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…