Dlouhý: První přímá volba českého prezidenta musí proběhnout důstojně

15.12.2012 12:46

Prohlášení Vladimíra Dlouhého na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu.

Dlouhý: První přímá volba českého prezidenta musí proběhnout důstojně
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Nejvyšší správní soud odmítl argumenty mého odvolání proti rozhodnutí ministerstva vnitra z 23. listopadu 2012, kterým mě z důvodu nedostatečného počtu podpisů občanů odmítlo registrovat jako kandidáta na funkci prezidenta České republiky. Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu beru v této chvíli na vědomí. Další kroky oznámím v pondělí 17. prosince po důkladném prostudování zdůvodnění, které vedlo Nejvyšší správní soud k jeho rozhodnutí.

Pokud můj právní tým neshledá v odůvodnění Nejvyššího správního soudu zásadní pochybení, budu postupovat v souladu se svými dřívějšími prohlášeními a nebudu hledat zastání u Ústavního soudu. Mým hlavním cílem je, aby první přímá volba českého prezidenta proběhla důstojným způsobem a ve stanoveném termínu.

Věděl jsem, že zákon o přímé volbě prezidenta není dokonalý a že svou kandidaturou na sebe beru riziko toho, že se některá jeho ustanovení mohou obrátit proti nestranickým kandidátům. Jsem nicméně přesvědčen, že jsem získal podpisy více než 50 000 občanů podporujících moji kandidaturu na prezidenta České republiky. Ve sbírání podpisů jsem postupoval otevřeně a čestně. Díky předvolební kampani, cestování po celé naší zemi a rozhovorům s lidmi i s mými podporovateli jsem získal neocenitelné zkušenosti, které je možno v budoucnu zhodnotit. Důvody, které mne ke kandidatuře vedly – tedy nespokojenost se současnou situací a přesvědčení, že jsem schopen České republice něco nabídnout, rozhodně nepominuly.

Vladimír Dlouhý

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Vladimír Dlouhý

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dlouhý

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kobza (SPD): Prezident chcimírem? Podle mne ani náhodou

7:02 Kobza (SPD): Prezident chcimírem? Podle mne ani náhodou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla o míru na Ukrajině.