Dryml: Davida Ratha se bojí polovina sněmovny

18.03.2013 5:43

Vyjádření senátora MUDr. Vladimíra Drymla k dnešnímu propuštění Davida Ratha z vazby, a zároveň dalšímu bránění jeho odchodu z budovy věznice.

Dryml: Davida Ratha se bojí polovina sněmovny
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Anketa

Je vám líto, že Jiří Dienstbier vypadl z vedení ČSSD?

49%
51%
hlasovalo: 2051 lidí

K dnešnímu ránu došlo u soudu Praha-Východ k propuštění Davida Ratha na svobodu pod zárukou dvoumilionové kauce. Přestože soud žádosti o propuštění z vazby vyhověl, David Rath ovšem ve vězení zůstane i nadále, jelikož státní zástupce podal proti rozhodnutí soudu stížnost. "Tento proces se dá bohužel ve všech bodech přirovnat k procesům z 50. let. Dnešní propuštění-nepropuštění Davida Ratha z vazby je toho jasným důkazem, protože i když byly všechny zákonem předepsané podmínky splněny, a odchodu Davida Ratha z vězení nic nebrání, stejně si státní zástupci našli naprosto nevěrohodný důvod, jak zabránit propuštění na svobodu", nevěří státním orgánům senátor.

Podle Vladimíra Drymla je za vším strach z nevyzpytatelného chování Davida Ratha. "Vsadil bych se, že momentálně je v plánu strašit a vyhrožovat Davidu Rathovi tak dlouho, dokud v něm nevybuduje státní zástupce 100% mlčenlivost a loajalitu vůči představitelům vlády. Vždyť je to logické - David Rath se pohybuje v politice tak dlouho, že o problémech spojených s problematikou korupce by mohl vykládat celé hodiny. Dokud nepustí Ratha z vězení, mají dozorci vše pod kontrolou, můžou kontrolovat telefony i poštu, ale dovedete si představit, že by David Rath vystoupil ve Sněmovně, a po 10 měsících ve vazbě by se chtěl této vládě pomstít? Za přítomnosti médií, a navíc v přímém přenosu by ho nemohl nikdo zastavit, a to je také pravý důvod, proč ho drží ve skutečnosti pod zámkem", vyjadřuje se k celému procesu Vladimír Dryml.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.