Dvouletý (SaS): Stát potrestal Otrokovice za svou vlastní chybu

23.09.2016 18:40

Ministerstvo dopravy vybralo několik dálničních úseků kolem měst, na kterých se od začátku příštího bude jezdit zadarmo. Cíl je jasný – dálnice může posloužit jako obchvat a ulehčit přetíženým centrům měst. Ale zatímco Kroměříž na seznamu je, Otrokovice se svou frekventovanou křižovatkou mají smůlu…

Dvouletý (SaS): Stát potrestal Otrokovice za svou vlastní chybu
Foto: red
Popisek: Michal Dvouletý (Svobodní a Soukromníci)

Ministerstvo svůj krok vysvětluje tím, že dálnice netvoří u Otrokovic ucelený obchvat, ale jen jeho pomyslnou polovinu. „Stát přehlíží celý Zlínský kraj, důležité dálnice, včetně té u Otrokovic, stále zůstávají jen na papíře. A teď za svou vlastní neschopnost a neochotu vlastně trestá Otrokovice podruhé,“ říká kandidát koalice Svobodní a Soukromníci Michal Dvouletý s tím, že princip výběru bezplatných úseků navíc postrádá zdravý rozum. „Je z toho cítit vládní populismus. Je jistě dobře, že Kroměříž půjde objet i bez známky, zároveň mám ale trochu pochybnosti, zda bezplatný úsek budou místní lidé využívat natolik, aby to přineslo městu úlevu. V případě Otrokovic, byť jde jen o polovinu obchvatu, by byl naopak přínos zcela nezpochybnitelný. Nevidím v tom logiku,“ dodává.
 
Dálnice na prvním místě
 
V budování dálnic vidí Svobodní a Soukromníci důležitý stimul pro další rozvoj Zlínského kraje. Na jeho území ovšem existuje jen 33 kilometrů dálnic. Tranzitní doprava tak ničí zdraví a nervy obyvatel města a obcí, přetížené silnice se rychle poškozují.
 
„Úplným základem je výstavba dálnic D55, D49, D35. Tyto projekty, stejně jako modernizace I/57 jsou stále spíše jen na papíře. Někde chybí financování, na jiných místech zase uspěli se svými požadavky ekologičtí aktivisté,“ říká Michal Dvouletý s tím, že vybudovaná dopravní infrastruktura navíc zajistí, nové investory a lepší podmínky pro podnikání, které vytvoří nová a lépe placená pracovní místa. „Přinese také turisty, kteří zde budou přijíždět častěji a na další dobu a utratí zde více peněz, za které se pak vybudují nové služby a turistické cíle, které budou sloužit také místním lidem,“ vysvětluje.
 

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.