Hamáček: Pokud Peake oklamala vrchního velitele ozbrojených sil, musí rezignovat

16.12.2012 7:29

ČSSD považuje personální zemětřesení na ministerstvu obrany, které spustila několik hodin po svém jmenování Karolína Peake, za nepřijatelné a nebezpečné. Události nyní nabraly zcela nový a zcela bizarní rozměr.

Hamáček: Pokud Peake oklamala vrchního velitele ozbrojených sil, musí rezignovat
Foto: Redakce
Popisek: Jan Hamáček

Prezident republiky Václav Klaus, který je zároveň vrchním velitelem ozbrojených sil, dnes uvedl, že byl ohledně personální situace na ministerstvu obrany oklamán.

Prezident Klaus prohlásil, že byl předsedou vlády Petrem Nečasem ještě včera ubezpečen, že bude zajištěna kontinuita fungování ministerstva a že tuto kontinuitu bude zajišťovat první náměstek Vlastimil Picek. Ten byl ovšem, zřejmě vzdor všem dohodám a slibům, dnes Karolínou Peake odvolán.

Proces zajišťování obranyschopnosti země je komplexní záležitost a vyžaduje úzkou koordinaci mimo jiné mezi ministrem obrany, předsedou vlády a prezidentem republiky.

Pokud se potvrdí, že důvěra mezi těmito klíčovými politiky byla účelově narušena a dohody byly porušeny, jedná se o skandální situaci, které je zcela bezprecedentní. Potvrdí se tak, že nominace Karoliny Peake, proti které protestovala ČSSD i samotný prezident Klaus, byla fatální chybou premiéra Nečase, která vážně ohrožuje obranyschopnost naší země.

ČSSD proto apeluje na premiéra Nečase, aby co nejdříve jasně uvedl, kdo porušil jaké dohody a jaký je skutečný stav věcí.

Pokud by se ukázalo, že vina je na straně Karoliny Peake, pak jde o vážné narušení důvěryhodnosti a Peake by měla na svou čerstvou funkci okamžitě rezignovat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.