Hašek: Budu hejtmanem celého Jihomoravského kraje a všech jeho občanů

23.11.2012 16:22

Hejtmanem Jihomoravského kraje byl zvolen Michal Hašek

Hašek: Budu hejtmanem celého Jihomoravského kraje a všech jeho občanů
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém ustavujícím zasedání v pátek 23. listopadu 2012 zvolilo nového hejtmana. V tajné volbě jím byl hlasy 56 členů zastupitelstva znovu zvolen dosavadní hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Hejtman Hašek po svém zvolení poděkoval za podporu napříč politickým spektrem. „Je to pro mne pocta a zároveň výzva ve druhém funkčním období navázat na zahájenou práci. Vážím si toho, že počet hlasů ukazuje, že podpora přesáhla hranice dohod, které uzavřela sociální demokracie. Chtěl bych slíbit, že budu hejtmanem celého Jihomoravského kraje a všech jeho občanů,“ řekl Michal Hašek. Hejtman také zmínil oblasti, které bude  nové vedení kraje řešit.

„Půjde mj. o přípravu nových Zásad územního rozvoje kraje, potvrzení sítě krajských nemocnic, čerpání evropských fondů, řešení otázky optimalizace středního školství, pokračování v programech rozvoje sociální péče, rozvoje vědy, výzkumu a inovací, zemědělství, venkova či vinařství. Při tom všem se těším na spolupráci napříč politickým spektrem. Naší politikou není válcování, ale dialog. Dialog se všemi subjekty zastupitelstva i občanskou veřejností,“ zdůraznil po svém zvolení hejtman Michal Hašek.

V dalším hlasování byl v tajné volbě hlasy 39 členů krajského zastupitelstva zvolen náměstkem hejtmana dosavadní náměstek hejtmana Stanislav Juránek (KDU-ČSL). „Jsem rád, že mohu pokračovat ve spolupráci se stávajícím hejtmanem. Děkuji všem, kteří mi dali hlas. Jihomoravský kraj mi přirostl k srdci a budu rád spolupracovat s každým, kdo pro něj bude chtít udělat něco dobrého,“ řekl náměstek Juránek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…