Hašek (ČSSD): Morava je kolébkou naší státnosti

06.07.2010 10:04

I na jihomoravském hejtmanství zavlála u příležitosti sv. Cyrila a Metoděje také moravská vlajka.

Hašek (ČSSD): Morava je kolébkou naší státnosti

Podobně jako na osmi desítkách radnic měst a obcí Moravy, také na budově jihomoravského hejtmanství zavlála v pondělí u příležitosti svátku sv.Cyrila a Metoděje vedle státní vlajky ČR a praporu Jihomoravského kraje také moravská vlajka.

"Nejde o žádný projev moravského nacionalismu, jak občas slyšíme z podtextu zpráv některých celostátních médií,ale o vyjádření úcty k bohaté historii Moravy, která je kolébkou naší státnosti a přinesla střední Evropě a České republice také kořeny křesťanství. Jako hrdý a pyšný moravský patriot jsem rád,že se moravská vlajka objevila na historické budově, která od roku 1907 sloužila zemské správě na Moravě, později byla sídlem Krajského národního výboru a nyní je už 10 let sídlem jihomoravské krajské samosprávy a Krajského úřadu, komentoval vyvěšení vlajky hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Za novou iniciativou vyvěšování moravské vlajky v den svátku slovanských věrozvěstů svatých Cyrila a Metoděje stojí nepolitické sdružení Moravská národní obec, které si klade za cíl obnovu užívání historických symbolů a barev Moravy. Žluto červenou vlajku se znakem orlice schválil Moravský zemský sněm v roce 1848.

Dále čtěte:
Na Moravě zavlály zemské vlajky

ZDE ohodnoťte Michala Haška

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…