Hejtman Eichler: Z hejtmanského plesu putuje téměř 180 tisíc Kč na dobročinnost

13.02.2012 9:22

Více než 177 tisíc Kč na charitu vynesl již 8. hejtmanský ples Libereckého kraje, který se v pátek uskutečnil v Kulturním domě v Liberci. Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) ještě v průběhu plesu předal šeky na částku 88 900 Kč řediteli Základní školy a Mateřské školy pro sluchově postižené (ul. E. Krásnohorské) v Liberci Miloslavu Janečkovi a poté ředitelce Hospicové péče sv. Zdislavy Taťáně Janouškové.

Hejtman Eichler: Z hejtmanského plesu putuje téměř 180 tisíc Kč na dobročinnost
Foto: stanislaveichler.cz
Popisek: Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD)

„Stejně jako v předchozích sedmi ročnících jsme celý  výtěžek věnovali na dobročinné účely organizacím, které zřizuje Liberecký kraj nebo se kterými úzce spolupracuje,“ zdůraznil hejtman s tím,že v historii hejtmanských plesů se už vybraná částka na dobrou věc blíží miliónu korun.

„Symbolicky i finančně jsme tak všichni společně přispěli dětem, seniorům a nemocným, tedy těm, kteří naši pomoc potřebují ze všech nejvíce. Za to všem děkuji,“doplnil.

Na 8. hejtmanském plesu hejtmana jeho statutární náměstkyně Lidie Vajnerová (SOS),  náměstci Martin Sepp a Vít Příkaský a radní Zdeněk Bursa, Jaroslav Podzimek, Pavel Petráček a Pavel Novák (všichni ČSSD) přivítali mimo jiné vzácné hosty - primátorku Liberce Martinu Rosenbergovovou,Tuty Dityawati, první tajemnici protokolu velvyslanectví Indonéské republiky v ČR,  Roberta Ho, ředitele Taipeiské hospodářské a kulturní kanceláře, Alexandra Budajeva, konzula Ruské federace, Jana Lindušku, viceprezidenta česko-makedonské obchodní komory, Heinze Eggerta, spoluzakladatele Euroregionu Nisa a bývalého ministra vnitra Svodného státu Sasko, poslance, zástupce obcí a měst LK a další  osobnosti regionu.

Za zábavou do Liberce ale přijeli lidé ze všech koutů kraje - z Jablonce n..N., Desné či Smržovky, ze Semil i ze Studence, a také z České Lípy,. Cvikova nebo Nového Boru. Při losování vstupenek vyhrál první cenu - skútr, Štefan Soudil ze Smržovky, cenu hejtmana – zájezd pro dvě osoby do Itálie a další dárky pak Evžen a Mirka Dusilovi z Jablonce n. N.

K tanci a poslechu skvěle hrál až do sobotního rána orchestr Bohemia Universal Band a jako sólisté večera vystoupili a velký potlesk sklidili Bohuš Matuš a Monika Absolonová.Diváky také zaujala módní přehlídka bižuterie Svazu výrobců skla a bižuterie.

Celým večerem provázeli  Michaela Ochotská a Václav Tittelbach, kteří společně se zpěváky vnesli do příjemné zábavy pohodu a nechali se s hosty fotografovat a rozdávali jim autogramy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce