Huml: Veřejně, jak jinak o Věcech veřejných

10.03.2012 11:59

Tak, jako jsou kamery v soudní síni obranou soudce před útoky z podjatosti, jsem od vypuknutí aféry s obálkami chápal a schvaloval postup Kristíny Kočí a Jaroslava Škárky.

Huml: Veřejně, jak jinak o Věcech veřejných
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Nejen advokát, ale i novinář s pověstí čestného, odvážného a neúplatného muže byl od začátku součástí obrany před chobotnicí ABL. Spoléhat se na rady Radka Johna, dopadli by oba jako pan Michálek. Vše co dostala policie, znala i veřejnost.

Strach je špatný rádce a je nutné ho překonat. Když jsem v "horkých" dubnových dnech loňského roku jezdil s vypnutým telefonem, abych ztížil lokalizaci svého pohybu bezděčně ze mne vypadlo: "Nebudeme se bát, jsme přece policajti", i když jím již víc jak 5 let nejsem.  Ovšem opatrnost je i v těchto chvílích na místě.

Se situací, že podezřelým ze spáchání poměrně závažného trestného činu je ministr, který ovládá ministerstvo vnitra jsem se nesetkal. Aby to byl navíc člověk, jehož minulost černého šerifa nelze přehlédnout a o němž víte co vyváděl nejen na Praze 11, ale i na Praze 1, to nemělo v naší kotlině obdoby.

Dnes jej vidím plakat, když pan Škárka vyndá z kapsy nahrávku, kde si dovolil nahrát jeho. Vít Bárta velel akcím, kdy se nahrávali a sledovali jiní. S radostí. Pláče, když to někdo udělá jemu. On nahrávky používal na rozdíl od pana Škárky jinak, jen domýšlím jaký zisk přinesly a komu připravily podobné minuty pláče a zoufalství. Soudu je nepředal.

Není normální se nahrávat. Není normální uplácet. Je hnusné se chovat k druhým arogantně a suplovat rozhodnutí soudu. Není normální soudu lhát. Není normální shánět na druhé kompromitující materiály a platit za ně. Někdo to má jako byznys.

Je normální mít z parchantů strach. A někdy nezbývá, než je zastavit jejich vlastními metodami. Ale ani tady nesmíme překročit mez zákona. Nabídnout můžeme ochranu, podporu či pomoc v rámci pravidel. Lumpové jsou schopni ledasčeho, zejména když jim hrozí ztráta moci. A někteří svědci mají strach. Oprávněně.

Měli jsme tento týden možnost nahlédnout pod pokličku vztahů v politické straně, spíše však sektě a někteří tvrdí, že to poškozuje politiku. Blbost. Politiku nepoškozuje chování soudce, který povolil kamery, ani soud sám o sobě. Politiku poškozují politici. Nafoukaní, sebestřední politici, kteří žijí jenom svým mediálním obrazem. Naslibují voličům hory i s horákama a pak na ostatní z vysoka kašlou. Víta Bártu charakterizuje jeho veřejný výrok coby ministra dopravy, který pronesl o odborářích ČD: "Jsem hrdý, že za 2 měsíce, co jsem ministrem jsem je ještě nepřijal. Až je přijmu, nas... jim do držky." Ani to nemohu s ohledem na kodex blogera napsat celé.

Strana VV měla a má dvojí morálku. Jeden kodex pro veřejnost, druhý interní a tajný. To, že na něm pracovala "důvěryhodná" Karolina Peake, vicepremierka pro boj s korupcí je úžasné. Veřejnosti jej odhalil, pro některé "nedůvěryhodný", Jaroslav Škárka.

Tento týden jen komprimovaně zaznělo vše, co již veřejnost slyšela. Najednou to mít na očích znovu byl nepříjemný zažitek. Jen desetina z těchto informací stačila k pádu jiné vlády. Premiér Nečas je zoufalec, když se znalostí všech těchto informací vládne dál s touto partou. A vězte, že informací má ještě víc. Pokud by neměl, BIS by byla parta nechopných trubců a vím, že není.

Bude snadné hlasovat pro nedůvěru této vládě. Důvodů proč by měla skončit je zase víc.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: humlstanislav.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace