Jarolím: Tejc vnímá Gazdíka jako populistu? Oba jsou jen tlachalové

23.11.2012 13:21

Jejich spor je o majetková přiznání. Respektive neochotu Gazdíka a vlády přistoupit na jakákoliv majetková přiznání a Tejcovo obhajování návrhu ČSSD, kterému já říkám jalové alibi pro zasloužilé politiky!

Jarolím: Tejc vnímá Gazdíka jako populistu? Oba jsou jen tlachalové
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

Detailně jsem návrh ČSSD studoval, než jsem připravil - ještě jako člen VV, kterým již nejsem - návrh vlastní. Ten následně předložil Radek John.

Připomínám, že předložit ho dlouho odmítala Karolína Peake blahé paměti. Od ČSSD jde jen o tendenční a jalový návrh, který reálně umožňuje legalizovat již ukradené peníze. Prostě pokud se k majetku přihlásíte bez vyzvání, nemusíte prokazovat jeho zdroj. Stejně tak, jako nahrává jeho odpůrcům obcházením deklarace lidských práv. Osobně tomu říkám Sobotkova a Tvrdíkova varianta praní peněz.

Relativně odpovídající a dost tvrdý je návrh KSČM i když nedosahuje razance návrhu, který předložil Radek John. Ten obsahuje i retroaktivitu, zasahuje soukromé osoby i firmy, spoluvlastnictví manželů stejně jako partnerský majetek homosexuálních párů. A řeší nejen majetek ve všech formách, ale i prokázání nabytí jeho zdrojů. A stejně tak movitý i nemovitý majetek jako bankovní účty a to i v bankovních ,,rájích". Pro všechny bez vyjímky. Jde o návrh zákona, který komplexně řeší zabránění legalizace výnosů z trestné činnosti, kam spadá i korupce.

Nechápu tedy, jak se může pan Tejc navážet do pana Gazdíka právě v tomto tématu. Oba jsou pro mne stejně nekompetentní vůbec se k tématu korupce vyjadřovat. Pan Tejc zastupuje stranu, která v tomto státě osm let vládla a kradlo se za ní stejně jako za osm let vlády ODS. Po celou dobu tunelování státních peněz, tedy skoro dvacet, byl v politice a u podivných státních zakázek pod nimiž je pomyslně podepsán i Miroslav Kalousek. A tedy duchovní vůdce a šéf poslance Gazdíka, který ho tak rád a hlasitě obhajuje. Nebo obhajoval.

Jejich přístup je stejně upřímný jako kdyby obhajoval katolický kněz potraty. I když kdoví, církev dnes pro peníze dělá věci...

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Jarolím

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Výpověď by měl dostat především premiér

22:01 Zaorálek (SOCDEM): Výpověď by měl dostat především premiér

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu