Jarolím (VV): Bradáčové budu fandit, ale budu si na ni dávat i velký pozor

01.08.2012 22:24

Na rozdíl od obecné veřejnosti jsem vnitřně nerozhodný a s rozpaky přijímám jmenování paní Bradáčové do funkce vrchní státní zástupkyně v Praze

Jarolím (VV): Bradáčové budu fandit, ale budu si na ni dávat i velký pozor
Foto: tan
Popisek: Tomáš Jarolím

Chápu masové nadšení veřejnosti nad úředníkem, které je spojován s jednou z prvních korupčních kauz, která vede do vrcholné politiky, viz kauza Rath. Nicméně podotýkám, že paní Bradáčová byla více jak deset let krajskou státní zástupkyní v Ústeckém kraji , tedy kraji kmotrů a mafií, jak svůj domovský kraj nazývám. Nepamatuji se za dobu jejího působení na to, že by dozorovala jakýkoliv dotažený korupční případ v našem kraji. Osobně stále čekám na došetření jednoznačného a důkazně neprůstřelného případu podvodu na ŘSD Chomutov a společnost INSKY s.r.o. – kauza most na Hoře sv. Šebestiána, která se šetří již více jak 14 měsíců!

Nechci nijak snižovat nadšení veřejnosti a budu jen rád, pokud paní Bradáčová naplní do ní vkládané naděje v boji s korupcí, nicméně vyjma jmenovaného případu Rath nemám informace o tom, že by za ní byla jakákoliv jiná podobně výrazná protikorupční aktivita. Navíc aktivita, která se nedotýká primárně vládnoucích kmotrovských vazeb v našem kraji (ODS a ČSSD), ale vede v tomto směru spíše do okruhu okolo ex-premiéra Paroubka.  Naopak se musím celkově pozastavit nad tím, že orgány činné v trestním řízení v Ústeckém kraji kmotrů a mafií za posledních deset let, kdy je i paní Bradáčová jejich součástí, úspěšně odolávaly všem pokusům o odhalení korupce. Mnohdy s pomocí standardního odkládání podnětů na prošetření korupce od těchto orgánů, a to v návaznosti na vazby a propojení politiky, podsvětí, mafií a státních orgánů.

Nebuďme proto zbytečně unáhlení v posuzování této státní úřednice, ani v negativním, ale raději ani v pozitivním náhledu a počkejme si na její profesní kroky v nové funkci. V té staré jich v souvislosti s bojem s korupcí mnoho nebylo. Vlastně viditelný jen jeden. Obávejme se nejen kmotrů a lidí, kterým vládne minulost, ale i spasitelů, kteří za sebou žádnou nemají!

Tomáš Jarolím – místopředseda Věcí veřejných

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Jarolím

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…