Jarolím (VV): Odejít z politiky by měl Sobotka, ne Drábek

28.01.2012 15:57

Reakce na slova Bohuslava Sobotky, který vyzval ministra sociálních věcí Jaromíra Drábka k rezignaci.

Jarolím (VV): Odejít z politiky by měl Sobotka, ne Drábek
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Ač jsem v mnoha směrech kritikem jednotlivých kroků MPSV, musím se ohradit proti kritice a výzvě předsedy ČSSD B. Sobotky na adresu ministra Drábka. Souhlasím s tím, že situace na výplatních místech, tedy pracovních úřadech, není dobrá a je potřeba zjednat nápravu.  Jako člen sociální komise VV a zejména člověk, který pracuje v neziskové organizaci s lidmi, jež zažívají těžké sociální a životní situace, chápu nutnost změny přístupu a modernizace sociální sféry.  Na druhou stranu takto zásadní a razantní krok vždy provází „dětské nemoci“ a počáteční stres.

Pokud se však do důsledku zamyslím nad důvodem, proč je takovéto kroky nutné udělat, nemůžu nevzpomenout zásadní podíl ČSSD a jmenovitě B. Sobotky jako ministra financí na zadlužování našeho státu. Špatné hospodaření a korupční přístup minulých vlád jsou podle mne jednoznačně hlavním důvodem, proč je dnes nutné aktivně realizovat všechny reformy, a nejenom ty sociální.  Doba osmi samostatných let vlády ĆSSD v době ekonomického růstu, kdy jedině se dají tvořit rezervy, přinesla naopak největší zadlužování. Jako bývalý ministr financí je tedy předseda ČSSD zásadně spoluodpovědný za stav této země.  Jaromír Drábek je na druhou stranu člověk nezatížený politickou minulosti, což je pro naši společnost jediná naděje, jak se dostat ze současné ekonomické, ale zejména morální krize. Politici minulých vlád zodpovědní za současný stav jsou jen závažím a břemenem na cestě nejen kupředu, ale zejména vzhůru.

Z tohoto důvodu, pokud jsou na místě slova o rezignaci, adresuji je právě Bohuslavu Sobotkovi. Apeluji na něj a vyzývám ho, aby okamžitě rezignoval na jakékoliv politické funkce a ambice, neboť právě na něm je cejch minulého zadlužování a drancování tohoto státu.

Tomáš Jarolím, místopředseda Věcí veřejných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…