John: Jednání bezpečnostního výboru není třeba dopředu komentovat

19.02.2012 18:24

Prohlášení Radka Johna ke svolání mimořádné schůze výboru pro bezpečnost.

John: Jednání bezpečnostního výboru není třeba dopředu komentovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

Musím reagovat na dnešní Otázky Václava Moravce a znovu zopakovat důvod své neúčasti v pořadu. Ústředním tématem bylo mimořádné zasedání sněmovního bezpečnostního výboru.

Své výhrady k tomuto tématu jsem průběžně sděloval skrze tiskový odbor VV tvůrcům Otázek VM, naposledy v pátek 17.2.2012, a musím je zopakovat i nyní v tomto prohlášení.

Nepovažuji za vhodné jakkoli dopředu komentovat jednání výboru pro bezpečnost PS P ČR. Téma schůze je závažné a považuji za zbytečné medializovat jej více, než se již děje. Pouze proto opakuji, že bezpečnostní výbor zajímá zákonnost mimořádné prověrky, ne konkrétní obsahve toho, co bylo prověřováno. Jde nám totiž o princip, o dodržování nebo nedodržování zákonnosti v celém systému státního zastupitelství. Předem medializovat zasedání považuji za nekorektní i vzhledem k tomu, že o jeho svolání požádalo osm poslanců, kteří by neměli šanci vyjádřit se k důvodům, jež je k tomuto požadavku vedly. Už vůbec pak nechci předjímat výstupy z tohoto mimořádného zasedání bezpečnostního výboru, umocňovat tím mediální vášně a dávat prostor pro předčasné závěry.

Téma přesto zůstalo součástí požadované agendy formátu OVM, proto jsem svoji účast nakonec odmítl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

6:16 Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině.