John: Kroky ministra Dobeše aneb vrcholný alibismus ve vrcholné funkci

24.07.2012 13:27

Věci veřejné považují jednání ministra Dobeše za fascinující alibismus a jeho vyjádření že: „není připraven přijímat osobní odpovědnost za projekt“ za zcela nepřípustné.

John: Kroky ministra Dobeše aneb vrcholný alibismus ve vrcholné funkci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

„Nejprve pan Vondra, následně paní Parkanová, nyní Pavel Dobeš. V poslední době se s ministry, kteří nechtějí přijímat odpovědnost za své resorty, roztrhl pytel,“ říká Radek John, předseda Věcí veřejných a dodává, že v právním státě je zcela nepřijatelné, aby se ministr tvářil, že se jej problémy v jeho resortu netýkají.

V posledních týdnech se ocitlo tisíce řidičů ve vzduchoprázdnu registru vozidel. Chtějí-li přihlásit vozidlo, pak jim hrozí nejen několikahodinová fronta a případné sankce za nedodržení zákonných lhůt, ale velmi často musí přijít i několikrát a ani tak se nemusí dočkat kýžené registrace.

Negativními dopady nefunkčnosti systému však nejsou pouze potíže řidičů. Obce přichází o nemalé peníze, což je výsledkem nezodpovědných kroků ministra Dobeše. Pro některá města to za posledních 14 dnů znamenalo ztrátu i půl milionu korun, v celorepublikovém rozsahu už se bude jednat o desítky milionů korun. „Kdo uhradí tyto nemalé náklady spojené s nefunkčností registru? A to nemluvím o lidech, kteří se rozhodnou vymáhat náhrady škod vzniklých právě kvůli nefunkčnímu systému. Rovněž se musím ptát, zda bude ministerstvo dopravy vymáhat škody po firmě, která dostává 13 milionů Kč měsíčně za funkčnost a údržbu registru. Chci věřit, že odpovědnost bude vyvozena a peníze nepůjdou z kapes daňových poplatníků?“ komentuje situaci John s tím, že i vláda by měla urychleně konat a ze vzniklé situace vyvodit jasné důsledky, aby chybným a nezodpovědným chováním ministra Dobeše nevznikla obcím, ale i daňovým poplatníkům další škoda.

Ministerstvo se tváří, že několikatýdenní problém neexistuje. Dokonce z úst ministra dopravy zaznívají slova, že jde o komplot podřízených a on za svěřený projekt tedy nenese žádnou odpovědnost. „Kdo je tedy tím, kdo za situaci zodpovídá? Občané, kteří jemu, ani jeho mateřské straně vládních funkcionářů nedali mandát? Nebo je to snad Premiér, který ho nekriticky chrání? Či snad vicepremiérka Peake, která s ním má údajně problém, a proto mu dává opakované alibi?  Jsme svědky vrcholného alibismu na vrcholné funkci – skutečné podstaty strany Lidem.“ uzavírá Radek John.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…