John: Kroky ministra Pavla Dobeše vedly v kauze ŘSD k jasným výsledkům

03.01.2012 11:07

Předseda strany Věci veřejné Radek John pozval na informativní schůzku ministra dopravy Pavla Dobeše (VV) ke kauze zatčení bývalého vrcholného vedení Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

John: Kroky ministra Pavla Dobeše vedly v kauze ŘSD k jasným výsledkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

Ministr Dobeš předsedu Johna informoval, že po kontrole desítek faktur a pracovních deníků je škoda vzniklá daňovým poplatníkům odhadována v řadu několika stovek milionů korun. V hledáčku vedení ŘSD jsou ale také další případy. Nejde jen o předražené stavby, ale o celý systém zadávání veřejných zakázek a přípravy smluv nevýhodných pro stát. V následujících týdnech budou proto podána další trestní oznámení. Ministr ubezpečil předsedu strany o tom, že věci jsou ze strany ŘSD zdokumentovány a doloženy. I současné výsledky policie umožnila několikaměsíční spolupráce pracovníků resortu dopravy s policejními vyšetřovateli.

„Oceňuji, že ministerstvo dopravy využilo všech pravomocí a postupů k odhalení mimořádně rozsáhlé a závažné trestné činnosti bývalého vedení státní organizace ŘSD. Jsem rád, že nekompromisní postup ministra Dobeše vedl k jasným výsledkům,“ řekl Radek John. „Vnímám to jako příkladnou práci resortu, kdy intenzivní spolupráce s policií vedla k obvinění konkrétních odpovědných osob. Věřím, že příkladné vyřešení této vážné kauzy se stane vzorem i pro další podobné vážné kauzy spojené se záměrným zneužíváním veřejných peněz i v jiných resortech.“

Detaily současné kauzy obvinění bývalého vedení ŘSD představí dnes na tiskové konferenci v 15.30 hodin ministr dopravy Pavel Dobeš.

Tiskový odbor VV

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.