John: Nebude-li vláda řešit kauzu CASA, dopustí se trestného činu

15.06.2012 13:56

Prohlášení Radka Johna ke kause CASA.

John: Nebude-li vláda řešit kauzu CASA, dopustí se trestného činu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Tehdejší ministryně obrany Vlasta Parkanová si počínala protiprávně, když nenechala řádně ocenit nákup armádních letounů.

Zakázka byla jednoznačně předražená, a proto by měl OMNIPOL neoprávněný zisk státu vrátit. Neoprávněný zisk ve výši zhruba 650 milionů korun!

To vyplývá ze zákona o majetku České republiky. Konkrétně paragrafu 12 odst. 4, který stanoví povinnost ocenit zakázku. Následně pak paragraf 12 odst. 5 stanoví, že pokud cena přesáhne nejvýše přípustnou cenu podle odstavce 4, je dohoda o ceně v rozsahu rozdílu neplatná. Nebo-li to znamená, že OMNIPOL musí svůj neoprávněný zisk státu ve výši 650 milionů vrátit.

Bez ohledu na vydání či nevydání bývalé ministryně k trestnímu stíhání Poslaneckou sněmovnou by se ministr obrany a vláda měli začít celou věcí bezodkladně zabývat. Touto formou je vyzývám k tomu, aby tak učinili, v opačném případě se totiž dopouští trestného činu.

Jsem optimistou a věřím, že v těchto ekonomicky těžkých časech se vládě podaří využít námi předkládaný způsob, jak vrátit státní pokladně zhruba 650 milionů korun a ulehčit tak daňovým poplatníkům. Tyto peníze jsou naprosto neodůvodněnou a tučnou kořistí OMNIPOLU ze zakázky armádních letounů CASA.

S veškerou vážností opakuji, že bez ohledu na vydání či nevydání bývalé ministryně k trestnímu stíhání Poslaneckou sněmovnou by se ministr obrany a vláda měli začít celou věcí bezodkladně zabývat. Touto formou je vyzývám k tomu, aby tak učinili, v opačném případě se totiž dopouští trestného činu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…