John (VV): Ministr Kalousek předložil důkazy proti sobě

18.07.2012 20:53

Na vládě to vypadá tak, že strýček Skrblík je ten nejmocnější, tomu se všichni klaníme, před ním všichni klečíme.

John (VV): Ministr Kalousek předložil důkazy proti sobě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Děkuji. Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, myslím, že pan ministr financí Kalousek předložil důkazy proti sobě. Myslím si, že předložil důkazy, že tak, jak to říká on, to nemohlo být. A to z tohoto důvodu. Na vládě to vypadá tak, že strýček Skrblík je ten nejmocnější, tomu se všichni klaníme, před ním všichni klečíme, on nás všechny trestá tím, že snížil počet resortů nebo nařídí vázání, nebo sníží střednědobé výhledy. A my všichni v čase se snažíme nezlobit pana ministra Kalouska, aby nás nezlikvidoval tím, že škrtne v resortu tolik peněz, že ten resort se proti ministrovi vzbouří. Všichni to víme, všichni to umíme.

Pan policejní prezident Lessy se v lednu pokusil získat ještě nějaké peníze, je to platný pokus, a věděl dobře, že to má udělat přes ministra vnitra. Jak jinak? Proto napsal v lednu dopis ministrovi vnitra, který pak psal panu ministrovi Kalouskovi. V květnu se pan Lessy dozvěděl, že Kalousek nedá, a já jsem to zažil také, že Kalousek nedá a řekl jsem si, nebudu se před ním dál plazit, zařídím si to jinak, co bych se ponižoval každý týden.

Takže pan Lessy si v květnu řekl: Skrblík nedá, je to vyřízeno. A teď čím se usvědčil pan ministr financí? Pan ministr financí, představte si, který tady budoval státní aparát, který tady stvořil celou tu mašinerii na veřejné zakázky, který to umí, který je technokrat moci, říká najednou panu policejnímu prezidentovi - napište mi dopis? Pan policejní prezident mu má napsat dopis? Vždyť se to dělá přes ministra vnitra. A dokonce pan policejní prezident Lessy, který dobře ví, že dopis policejního prezidenta nic neznamená, nic nenamítá, to je zajímavé, ale to nejšílenější - představte si, že Kalousek neví, že v resortu žádá ministr vnitra o peníze. Poradí mu to během 20 let (?) nějaký úředník. Ten Kalouskovi řekne, prosím tě, to nejde, to musí udělat ministr vnitra. Tak Kalousek si vzpomene, pane Bože, a volá znovu Lessyho, prosím vás, vy ne, vy mi nic nepište, ať mi to napíše ministr vnitra. Věříte tomu někdo? Jenom blázen. (Potlesk poslanců VV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.