John (VV): Tématem Vysočiny jsou Dukovany. Dostavět, či nedostavět?

17.10.2011 7:35

Věci veřejné na Vysočině zvolily krajskou radu. Témata, kterými by se měla v regionu zabývat, představil předseda strany Věci veřejné Radek John.

John (VV): Tématem Vysočiny jsou Dukovany. Dostavět, či nedostavět?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

„V každém kraji se společně s místními členy VV zaměřujeme na problémy, které doporučím nově zvolené krajské radě k řešení. Tématem Vysočiny jsou Dukovany. Otázka nyní je, zda je dostavět, či ne. Pokud k přístavbě nových bloků nedojde, nastane velmi vážný problém s nezaměstnaností. Ta je ostatně v regionu dlouhodobým problémem. Volných míst je nedostatek, vzniku nových příležitostí nepomáhá ani špatné dopravní spojení. To odrazuje případné investory," řekl předseda strany Radek John.

Delegáti třebíčské konference v tajné volbě zvolili sedmičlennou radu. Kandidáty nominovaly jednotlivé kluby na Vysočině, a také odborné komise Věcí veřejných.

Do čela rady byl zvolen Martin Svoboda, místopředsedkyní Katarína Křížová. Členy rady dále jsou: Pavel Krčál, Milan Chloupek, Jaroslav Novotný, Zdeněk Sedláček a Tomáš Skryja.

„Je zvykem a slušností poděkovat za zvolení; děkuji všem za nominace i za zvolení. Čekají nás důležité úkoly: vybudování krajské struktury, založení nových klubů, získání nových členů. A v příštím roce krajské volby. Vím, že jste bojovníci, a že to zvládneme," řekl nový předseda krajské rady Martin Svoboda.

Krajská rada má kompetence rozhodovat o členech a čekatelích, řešit problematiku a témata daného kraje a spolupracovat s kluby v kraji na přípravě krajských voleb v roce 2012.

Před zahájením konference předal také předseda strany Radek John šek na částku třicet tisíc korun z poslaneckých náhrad VV Okresní třebíčské organizaci Sdružení pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice.

„Je to velmi záslužná práce, kterou sdružení vykonává. Vím, jak těžké je pro podobné organizace získávat peníze. Proto pomáháme, kde můžeme. Pokud se podaří prosadit zdanění hazardu, bude pro ně vše snazší," řekl Radek John.

Dále čtěte:
John (VV): Nová rada se bude věnovat aktuálním problémům Karlovarského kraje
Předseda regionálních VV: Stát se čekatelem naší strany je skoro masochismus ##PROFIL 1237##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…