Jurečko Bártovi: Jsem řádně zvolený místopředseda krajské i okresní ODS, žádný kmotr

21.06.2012 13:32

Reakce Romana Jurečka na otevřený dopis Víta Bárty

Jurečko Bártovi: Jsem řádně zvolený místopředseda krajské i okresní ODS, žádný kmotr
Foto: tan
Popisek: Místopředseda regionálního sdružení a člen výkonné rady ODS Roman Jurečko

Nevyžívám se v mediálních přestřelkách, a proto jsem zvolil formu neveřejného dopisu, který panu Bártovi zaslal můj právní zástupce a v němž ho vyzval, aby přestal šířením nepravdivých tvrzení a pomluv  neoprávněně zasahovat do mých práv na ochranu osobnosti.. Překvapilo mne proto, když pan Bárta místo adekvátní odpovědi reagoval otevřeným dopisem poskytnutým Vašemu médiu. Forma jeho odpovědi proto opět svědčí o jeho úmyslu poškozovat mne a ministra Pospíšila v médiích.

Za zajímavé také považuji, že pan Bárta v otevřeném dopise jen výběrově reaguje na pasáž, v níž ho můj právní zástupce vyzývá, aby nešířil nadále nepravdy o výběrovém řízení v SŽDC. Už ale nereagoval na výzvu, aby nešířil nepravdivá tvrzení o mém majetku  v souvislosti se sporem, který nyní vede se svou bývalou kolegyní z VV, vicepremiérkou Peake, o přesnou podobu zrušení anonymních akcií. Jeho pokus zatáhnout mne do této přestřelky mezi oběma dřívějšími křídly VV opět potvrzuje jeho účelovou snahu zaútočit na mne veřejně při každé možné i nemožné příležitosti.

Totéž platí o jeho neustálém nálepkování mé osoby jako kmotra. Jsem řádně zvolený místopředseda krajské i okresní ODS a předseda představenstva Plzeňské teplárenské, a nikoli nějaký muž v pozadí, jak se snaží pán Bárta tímto nálepkováním šířit. 

Na závěr se ještě krátce vrátím k problematice SŽDC. Možná by nás nemělo překvapovat, že pan Bárta nechce rozumět transparentnímu průběhu výběrového řízení na ředitele SŽDC, když sám za svého ministrování vybíral mnoho vrcholných představitelů bez výběrového řízení. Připomenout mohu například jmenování ředitele ŘSD Jiřího Švorce nebo šéfa SŽDC Pavla Habartu, který byl řízením této instituce Bártou jen "dočasně" pověřen.

Pikantní je také to, že v radě SŽDC dosud zasedají dva jeho dřívější "véčkařští" nominanti Lukáš Hampl a Radim Vysloužil, a ti se proti průběhu výběrového řízení nijak negativně nevymezili. Vít Bárta je se svou pomlouvačnou kampaní již sám.    

Roman Jurečko 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Roman Jurečko

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…