Kalousek: Téhle vládě už zaplaťpánbůh můžou být VV úplně ukradené

05.06.2012 20:00

Projev na 40. schůzi Poslanecké sněmovny dne 5. 6. 2012

Kalousek: Téhle vládě už zaplaťpánbůh můžou být VV úplně ukradené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Děkuji za slovo, pane předsedající. Já, dovolíte-li, dámy a pánové, bych se přece jenom pana předsedy Johna rád zastal. Je v současné politické situaci přece potěšitelné, chová-li se nějaká strana zcela konzistentně, čitelně a stále stejně. A to, co tady zaznělo od pana předsedy Johna, je naprosto konzistentní jednání strany Věcí veřejných. Zažili jsme to nesčíselněkrát, kdy Věci veřejné s něčím na vládě či ve Sněmovně souhlasily, stvrdily to svým podpisem či prohlášením, a pak následoval upřímný pohled čestného investigativce do kamer a slova: "Já? Já, že jsem s něčím takovým souhlasil." (Potlesk a výkřiky zleva.) Ne, Věci veřejné nesouhlasí zcela principiálně, protože naše strana nepřistoupí na to ódium. Já si myslím, že pan předseda neudělal nic jiného, než že konzistentně pokračuje v politice své strany. On jako člen vlády souhlasil s touto pozicí. On jako poslanec této Sněmovny souhlasil s touto pozicí a nyní říká: "Já? Já si nepamatuji, že bych s něčím takovým souhlasil a Věci veřejné s tím nesouhlasí." Myslím si, že to jsou dvě pozitivní zprávy. Věci veřejné se chovají stále stejně. To je zpráva první. Zpráva druhá je, že téhle vládě už to zaplaťpánbůh může být úplně jedno. (Potlesk z řad poslanců ČSSD.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.