Kočí: Má osoba v hledáčku protikorupční policie? Naprosto nestandardní

18.06.2012 6:23

Tiskové prohlášení poslankyně Kristýny Kočí k výrokům některých médií o stavu vyšetřování Policií ČR.

Kočí: Má osoba v hledáčku protikorupční policie? Naprosto nestandardní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá poslankyně Kristýna Kočí

Vzhledem k tomu, že některá média opakovaně zveřejňují nepravdivé či mylné informace o stavu vyšetřování mé osoby Policií ČR v kauze podplácení poslancem Vítem Bártou (na základě nepravomocného rozsudku soudce Jana Šotta, ve kterém upozornil, že by se o mne měla zajímat policie s podezřením na křivé obvinění a podvod), považuji za nezbytné uvést věci na pravou míru.

Předně odkazuji na slova mluvčího protikorupční policie Jaroslava Ibeheje, který opakovaně uvedl, že se případ nachází ve fázi šetření, nicméně se jedná o nepravomocný rozsudek a pro posouzení celé věci se musí vyčkat na rozsudek pravomocný.

Do verdiktu odvolacího soudu tak není ani možné zahájit jakékoliv úkony proti mé osobě, natož žádat Sněmovnu o zbavení mé imunity.

Je také nezbytné uvést, že už samotný fakt, že se případem "zabývá" protikorupční policie, je naprosto nestandardní. Prošetřování křivého obvinění a podvodu, kterých jsem se já nikdy nedopustila, totiž rozhodně nespadá do gesce Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality, a musela by se jím případně zabývat úplně jiná složka policie.

Žádám tímto média o pravdivé informování o těchto skutečnostech. Dalšímu překrucování a lživým tvrzením jsem připravena bránit se právní cestou.

Trvám na tom, že jsem celou dobu říkala o věci pravdu včetně svého svědectví u soudu. Policii ČR samozřejmě poskytnu plnou součinnost, pokud o to budu požádána, stejně tak jako jsem s ní coby svědek v kauze podplácení mé osoby Vítem Bártou spolupracovala celý minulý rok.

Kristýna Kočí, poslankyně PČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kristýna Kočí

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL