Kusák (Suverenita): Islám je náboženství veskrze agresivní

03.09.2010 13:36

Pronikání islámu do ČR/EU

Kusák (Suverenita):  Islám je náboženství veskrze agresivní

Chápu islám jako náboženství zaměřené navenek mimo skupinu věřících a to agresivním způsobem s cílem moci, ovládnutím stávající kultury v zemi, kde se islám začne šířit.. Tradiční západoevropské země praktikovaly desítky let vstřícnou imigrační politiku. Nyní již jejich představitelé i instituce od nekontrolovatelné podpory imigrace obecně ustupují. Tyto země již nechtějí nabízet pro imigranty jen výhody a možnost žít v demokracii. Jmenované země již začínají vyžadovat od imigrantů povinnosti, obecně lze říci dodržování demokratických principů v majoritní společnosti.

Nyní se řeší a lidé z médií se mne ptají, zda si myslím, že muslimové mají na mešitu právu, mohou se svobodně oddávat islámu. Použiji ustanovení Základní listiny práv a svobod (ZLPS) v ČR.

V čl. 16 ZLPS se píše, cituji :(1) Každý má právo svobodně projevovat své náboženství nebo víru buď sám nebo společně s jinými, soukromě nebo veřejně, bohoslužbou, vyučováním, náboženskými úkony nebo zachováváním obřadu.(4) Výkon těchto práv může být omezen zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu veřejné bezpečnosti a pořádku, zdraví a mravnosti nebo práv a svobod druhých. Z odst. (1) plyne svoboda. Odstavci (1) je ale nadřazen odstavec (4), který může odstavec (1) omezit přijatým zákonem.

Je zde i druhý faktor, faktor přijmutí a akceptace demokracie příchozími muslimy. Dovolím si asociaci. Jako mladík jsem rád četl knihu od Arkádij a Boris Strugacckij s názvem Je těžké být bohem. Výzkumník ze současné doby je v této knize poslán do dávné historie, aby zkoumal společnost, její vývoj a (ne)demokratičnost. V tehdejší společnosti byli lidé nespokojení s autoritářským režimem, bojovali proti němu. Po výzkumníkovi chtěli „hromy a blesky, aby vládnoucí třídu sesadili". Výzkumník jim nic nedal. Uvažoval, že společnost není na změnu připravena. Nespokojení lidé by vládu sice svrhli, ale byli by svrženi dalšími a došlo by k dlouhotrvajícímu krveprolití. Aplikace na islám a demokratické země je následující. V islámských zemích v absolutní většině demokracie není. Až k nám/do EU přijdou milióny muslimů, nedokáží se ve své většině vyrovnat s demokracií u nás/v EU. Nebudou ji chápat, nedokáží s ní žít, nedokáží přijmout její hodnoty i zákony. Bude potřeba dlouhé přechodné období. V tomto přechodném období, které dle mne nebude trvat jen několik generací (viz. problémy ve Francii i jinde v EU), bude vhodné přijmout opatření na striktní ochranu kulturních hodnot a demokracie vzniklé historicky na území ČR a EU obecně.

V posledních dnech a měsících se objevily zprávy o plánovaných výstavbách mešit v některých městech ČR. Cituji z http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/lidovci-odmitaji-dalsi-mesitu-v-brne20090727.html. Náměstek brněnského primátora Daniel Rychnovský se v tomto článku postavil proti výstavbě další mešity ve městě.

Před několika týdny se objevila zpráva, že Muslimská asociace v Hradci Králové chce vystavět ve městě Muslimské centrum s modlitebnou/mešitou. Zjišťoval jsem názor představitelů Hradce Králové. Napsal jsem primátorovi (14.9.2010) a zastupitelům (25.9.2010) města. Od zastupitelů jsem doposud (4.9.2010) obdržel 10 odpovědí. Osm z těchto deseti zastupitelů je proti výstavbě mešity v Hradci Králové či s ní má zásadní problémy. Jeden zastupitel neví. Jeden proti výstavbě mešity nic zásadního nemá.

Neměl bych problém „zajít s muslimy v Hradci Králové (současnými)" na šálek kávy", pokud by mne dříve nezatratili. Jsou to prý hlavně lékaři, studenti, podnikatelé apod.. Vidím vše ve výhledu. Nyní třeba zásadní problémy nejsou, protože muslimů v Hradci Králové je cca 250. Ale do roku 2050 má dle dohod (Barcelónská smlouva) přijít do EU minimálně 50 miliónů muslimů, maximálně 86 miliónů. Tito mají být rovnoměrně rozděleni po EU. Jednoduchým výpočtem vyjde, že na ČR připadnou minimálně dva milióny muslimů.
Jsem toho názoru, že stavba mešity v Hradci Králové (a nepřiměřené a nekontrolovatelné aktivity ve prospěch muslimů) může (můžou) vést v budoucnu k velkým problémům a škodám na vybudované demokracii v celé ČR.

Valentin Kusák - kandidát v komunálních volbách 2010 ve městě Hradec Králové za SUVERENITA - blok Jany Bobošíkové, strana zdravého rozumu.

Nabízím některé odkazy
Přístup k imigraci v ČR lze nalézt na http://www.mpsv.cz/files/clanky/6597/integrace_cizincu.pdf, http://www.cepsr.com/clanek.php?ID=204, http://www.cizinci.cz/clanek.php?lg=1&id=7 , rizika např. http://www.defenceandstrategy.eu/cs/aktualni-cislo-2-2009/clanky/bezpecnostni-aspekty-iracke-imigrace-do-ceske-republiky.html, http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/zahranicni-politika/170303.aspx?,

Dále čtěte:
Emoce z obou stran prýští při diskusi o stavbě mešity

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7