Lidovci: Chceme volby jeden den, jako všude v Evropě

23.02.2012 4:31

Skupina zástupců poslaneckých a senátních klubů, která je vedena vicepremiérkou Karolínou Peake, pracuje v těchto dnech na shrnutí návrhů reformy volebních zákonů. Jiří Stodůlka, pověřený vyjednáváním za KDU-ČSL, je nespokojen s tím, že pracovní skupina neodsouhlasila lidovecký návrh na omezení volebních dnů ze dvou na jeden.

Lidovci: Chceme volby jeden den, jako všude v Evropě
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Všude ve světě je běžné, že se volí jen v jednom dni,“ říká bývalý senátor Stodůlka. „Nechápu, proč naše republika musí mít vždycky něco extra, něco zaručeně dražšího a zaručeně méně funkčního.“ Stodůlka poukazuje na případy sousedních zemí, kde není problémem zorganizovat vše za jediný den. Stát ušetří v dnes již šesti druzích voleb oproti dvoudenní variantě miliardy a omezí organizační obtíže. Lidovecký návrh ušetřit státu peníze a občanům čas však narazil na nepochopení ostatních politických stran.

Pavel Bělobrádek, předseda strany, k tomu dodává: „Je to škoda, volební zákony obsahují řadu témat zralých na reformní diskusi, ale změna dvou dnů na jeden je jednoduchá úprava, která by prospěla všem.“

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…