MMR: Věříme, že evropské platby pro školství budou obnoveny

05.02.2012 17:35

Vyjádření ke zprávě o ztrátě 53 miliard z OP VK.

MMR: Věříme, že evropské platby pro školství budou obnoveny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský

Na stránkách zpravodajských serverů se objevily zprávy, že Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) přijde o celou svou alokaci. Tyto články se odvolávají na obsah „diplomatické nóty“, jejíž existenci má prý Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy popírat.

Ministerstvo pro místní rozvoj, jako Národní orgán pro koordinaci čerpání prostředků z evropských fondů má od Evropské komise k problematice plateb v rámci OP VK k dispozici pouze dopis datovaný 24. ledna 2012. V něm EK upozorňuje, že do vysvětlení auditního šetření v rámci OP VK pozastavuje platbu ve výši přibližně 1,2 miliardy korun do tohoto operačního programu. Nejde tedy o celou jeho alokaci, ale o platbu aktuálně poslanou k proplacení Evropské komisi.
 
Jak už však opakovaně uvedlo ministerstvo pro místní rozvoj spolu s ministerstvem financí, Česká republika již zanalyzovala návrh auditní zprávy Evropské komise a má celou řadu výhrad a pochybností. „Poskytujeme součinnost ministerstvu školství při přípravě reakce, která by se měla detailně projednat s Evropskou komisí. Věřím, že nápravná opatření budou dostatečná a platby budou obnoveny,“ říká Daniel Braun, 1. náměstek ministra pro místní rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedlová (Zelení): Sociálně ekonomický status rodiny se stává rozhodujícím pro úspěch dětí

23:08 Nejedlová (Zelení): Sociálně ekonomický status rodiny se stává rozhodujícím pro úspěch dětí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k úspěšnosti dětí při přijímacích zkouškách na stře…