Ministr Dobeš: Odmítám interpretaci některých politiků k výsledkům auditu OP VK

03.01.2012 5:40

S veřejnou reakcí na audit Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost jsem čekal s ohledem na konání pohřbu Václava Havla (23. 12. 2011) a kvůli vánočním a novoročním svátkům. Představitelé TOP09 však tolik slušnosti a ohleduplnosti neměli a začali mediální kanonádu vůči mé osobě.

Ministr Dobeš: Odmítám interpretaci některých politiků k výsledkům auditu OP VK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-ministr školství Josef Dobeš

U všech ostatních mě to nepřekvapuje, ale od ministra financí Miroslava Kalouska, člověka spoluzodpovědného za čerpání eurodotací v České republice, bych takovou neobjektivní, nekompetentní a neodbornou interpretaci nečekal.

 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost prochází v současné době podobným procesem, jakým prošly nebo procházejí jiné operační programy – např. OP Podnikání a inovace pod správou ministerstva průmyslu, OP Životní prostředí, ROP Severozápad a Jihozápad nebo OP Doprava.

 Je v mých silách tento problém vyřešit. Ve středu na tiskové konferenci také prokážu, že nesu mimo jiné dědictví bývalého vedení sekce EU fondů, tehdy ovládané členem TOP09 Janem Vitulou.

 Naopak s novým vedením uvedené sekce se nám podařilo nejen zrychlit čerpání eurodotací, ale i odstranit mnoho nedostatků zmiňovaných v auditu EK.

 Na rozdíl od ministra financí Miroslava Kalouska tuto tématiku odmítám používat k účelovým politickým útokům na své konkurenty. Mým bytostným zájmem je, aby se eurodotace určené pro ČR skutečně a kvalitně vyčerpaly.

 Všechny novináře srdečně zvu na tiskovou konferenci k uvedenému tématu dne 4. 1. 2012 v 15,30 hod., respektive 30 minut po skončení TK vlády.

 Josef Dobeš, ministr školství

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu