Ministr Dobeš: Vrchol totality. Ředitel chce vyhodit učitelku kvůli názoru na sexuální výchovu

04.11.2011 17:44

Reakce ministra školství na jednání ředitele ZŠ Kuncova po vystoupení jedné z pedagožek v pořadu ČT Máte slovo a následné medializaci na serveru ParlamentníListy.cz

Ministr Dobeš: Vrchol totality. Ředitel chce vyhodit učitelku kvůli názoru na sexuální výchovu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Ministr se dnes setkal s Arjanou Shameti, učitelkou ZŠ Kuncova, kterou ředitel školy Pavel Petrnoušek nutí odejít kvůli jinému názoru na sexuální výchovu. Do školy proto ministr posílá Českou školní inspekci. 

 „Potkal jsem se dnes s velmi erudovanou pedagožkou. Má za sebou dvouletou stáž ve Francii, ve škole zodpovídá za program Comenius a má u dětí velkou důvěru," uvedl ministr Josef Dobeš.

 Propuštění hrozí učitelce poté, co vystoupila v pořadu České televize Máte slovo, ve kterém kritizovala způsob, jakým se na její škole učí sexuální výchova. „Žáci se zde například učí nasazovat kondom na vibrátor, dívky jsou zase ve 12 letech tázány na menstruaci či jsou poučovány o tom, že antikoncepce zlepšuje pleť," popsala situaci Shameti.

 Josef Dobeš s učitelkou celý případ projednal a vyvodil z něj tři hlavní kroky. „Nabídl jsem paní učitelce naši právní podporu. Také do základní školy pošlu Českou školství inspekci a příští týden bych se měl osobně setkat se zřizovatelem školy, tedy se starostou Prahy 13 Davidem Vodrážkou," uvedl ministr.

SLEDUJEME TÉMA Sexuální výchova

 Arjana Shameti ministrův přístup ocenila. „Moje situace ve škole je velice složitá, ředitel Petrnoušek je velký manipulátor, nevede diskusi a navíc mne zastrašuje. Vyhrožoval mi třeba, že už mne nikdo nikdy nezaměstná," svěřila se pedagožka.

 Na celé věci je také podezřelá skutečnost, že sexuální výchovu na škole vyučuje sám ředitel Pavel Petrnoušek. Ten má však zároveň na tuto výuku živnostenský list. „Pan ředitel nehájí a nechrání děti své školy, nýbrž svůj vlastní byznys. Vrcholem totality jeho uvažování je nucení k ukončení pracovního poměru velmi kvalitní učitelky, která projevila svůj názor a chrání děti," vysvětlil Dobeš. 

K věci:
Jílková v šoku z vyhazovu učitelky za svůj pořad. Vše prošetří Dobeš
Učitelka kritizovala u Jílkové školu a ředitele. Ten ji chce vyhodit

U Jílkové jako ve středověku: Za monogamii a zákaz antikoncepce

##MINIPAS 1239##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.