Ministr J. Dobeš: Jde mi o řádné a transparentní výběrové řízení

08.11.2011 13:50

Policie prošetřuje na MŠMT výběrové řízení z roku 2007

Ministr J. Dobeš: Jde mi o řádné a transparentní výběrové řízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Některá média uvedla, že protikorupční policie zabavila na ministerstvu školství počítače a dokumenty k zakázce na podporu výzkumu a vývoje.

„Šetření policie se týká zakázky z roku 2007, jedná se o smlouvu na zajištění softwaru na podporu výzkumu a vývoje, jejíž platnost končí v září roku 2011. Ačkoli mi někteří úředníci doporučovali, tuto smlouvu prodloužil v rámci tzv. „jednání bez uveřejnění", odmítl jsem takové prodloužení podepsat a rozhodl, že zakázka může pokračovat pouze na základě řádného a transparentního výběrového řízení," reaguje na zavádějící informace v médiích ministr Josef Dobeš. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy bude spolupracovat s policií, aby došlo k rychlému prošetření zakázky z roku 2007.

„Do vyšetření celého případu pozastavujeme vypsání výběrového řízení, aby nebyla sebemenší pochybnost o transparentnosti této zakázky, která je pro podporu vědy a výzkumu klíčová," dodává ministr školství.

Více:
Razie na ministerstvu školství: Zabavovaly se dokumenty i počítače

##PROFIL 1239##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.