Ministr Vondra: Armáda ztratila respektovaného profesionála

24.11.2012 13:40

Pilotem, který tragicky zahynul při nehodě letounu L-159 na Kolínsku, byl nadporučík Ondřej Sovina (34 let) z 21. základny taktického letectva v Čáslavi.

Ministr Vondra: Armáda ztratila respektovaného profesionála
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Nadporučík Sovina, zástupce velitele 2. pilotního roje 212. taktické letky, nastoupil k Armádě České republiky v srpnu roku 2000. V roce 2005, po dokončení studia pilotního oboru na Univerzitě obrany nastoupil k 22. základně letectva u Náměště nad Oslavou, kde pilotoval stroje L-39.

V srpnu roku 2007 se stal příslušníkem 21. základny taktického letectva v Čáslavi. Nadporučík Sovina byl pilotem 1. třídy, který celkově nalétal 1050 hodin, na typu L-159 pak více než 560 hodin. Armáda České republiky a 21. základna taktického letectva v něm ztrácí nejen vynikajícího letce, ale i respektovaného vojenského profesionála a kolegu.

Ministr obrany Alexandr Vondra a náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Petr Pavel vyjadřují jménem Ministerstva obrany a Armády České republiky rodině a všem blízkým nadporučíka Ondřeje Soviny upřímnou soustrast.

Jméno pilota uveřejňujeme se souhlasem rodiny. Tímto zároveň žádáme všechny, aby z úcty k rodině respektovali v plné míře lidský rozměr této tragické situace i hluboký zármutek, jemuž jsou jeho blízcí v současné době vystaveni.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

16:14 Hřib (Piráti): Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pražskému metru.