Mládek (ČSSD): Návrh prezidenta Klause je krátkozraký a poškodí zájmy ČR

02.09.2011 8:47

Přes všechny současné problémy eurozóny považuji návrh prezidenta Václava Klause na vyjednání trvalého opt-outu z eura za krátkozraký a nezodpovědný s tím, že by taková výjimka byla pro Českou republiku dlouhodobě nevýhodná. Naše země navíc neplní podmínky pro přijetí eura a v nejbližších pěti letech jej nezavede.

Mládek (ČSSD): Návrh prezidenta Klause je krátkozraký a poškodí zájmy ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Samotný fakt takového prezidentova jednání poškozuje věrohodnost České republiky a sype sůl do otevřených ran eurozóny. Vláda by tímto krokem dosáhla dohody, ze které nebude mít prospěch ani jedna ze stran.

Je vysoce pravděpodobné, že eurozóna překoná stávající krizi, vydá eurobondy, zavede daň z finančních transakcí a opustí ji několik marginálních zemí. Posune se blíže konceptu optimální měnové zóny a případný vstup do tohoto uskupení a přijetí eura může být pro Českou republiku za 5 let atraktivní možností. Namísto zřejmě veřejně líbivého a krátkozrakého opt-outu z eura je proto lepší nechat si tuto možnost otevřenou.

Jan Mládek, stínový minstr financí za ČSSD

Více:
Řecký premiér kritizuje Klause. Prý uráží Řeky tím, že pijí ouzo

##PROFIL 4695##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.