Mynář (SPOZ): Děkuji senátorům za podporu

02.04.2012 14:01

Málokdy si přečtu noviny s takovým potěšením jako Právo před pár dny. Devět senátorů podpořilo kandidaturu Miloše Zemana na prezidentský post a toho si velmi vážíme.

Mynář (SPOZ): Děkuji senátorům za podporu
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

Je to pro nás významný impulz, že jdeme správnou cestou.

Strana Práv Občanů ZEMANOVCI se zavázala, že pod petici na podporu kandidatury Miloše Zemana získá minimálně 50 000 podpisů občanů ČR. Pro našeho čestného předsedu je hlas lidu rozhodující, je důležitým ukazatelem, zda o něm lidé jako o prezidentském kandidátovi reálně uvažují, či ne. Pokud podporu mít nebude, od myšlenky na kandidaturu odstoupí.

Kdo ví, jak ale přímá volba prezidenta, vinou stávající vládní krize, nakonec dopadne. Musím bohužel konstatovat, že by mě ani nepřekvapilo, kdyby vše bylo nakonec jinak. Může nastat situace, že prováděcí zákon schválen nebude. Nebo budou dány podmínky, které se budou výrazně lišit od těch stávajících. Pak by přímá volba prezidenta v roce 2013 byla vážně ohrožena.

Přesto chci být i nadále optimistou a věřím, že prováděcí zákon v podobě, v jaké v tuto chvíli putuje do druhého čtení, bude přece jen schválen. Protože tou poslední pomyslnou kapkou by bylo, když by zákonodárci svým rozhodnutím devalvovali dosavadní vůli a přání 80% občanů ČR.

Ing.Vratislav Mynář, předseda SPOZ

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turoňová (Stačilo!): Fico je připraven zahájit spolupráci, která je noční můrou Bruselu

21:03 Turoňová (Stačilo!): Fico je připraven zahájit spolupráci, která je noční můrou Bruselu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica.