Mynář (SPOZ): Naším úkolem je sehnat co nejvíc podpisů

14.02.2012 20:15

Kandidatura Miloše Zemana na post prezidenta České republiky

Mynář (SPOZ): Naším úkolem je sehnat co nejvíc podpisů
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

„Dovolte mi, abych veřejně vyhlásil, že Miloš Zeman, čestný předseda SPOZ, bude kandidovat na prezidenta.“ Těmito slovy zahájil předseda SPOZ Vratislav Mynář dnešní tiskovou konferenci.

Kandidatura Miloše Zemana na post prezidenta je podmíněna splněním zákonných podmínek: „Souhlasím s tím, aby SPOZ zahájila petiční akci na podporu mé prezidentské kandidatury a zavazuji se, že v případě, kdy tato petice získá dostatečnou podporu občanů, tuto kandidaturu přijmu,“ zaznělo v oficiálním stanovisku Miloše Zemana.

„Pro Miloše Zemana je extrémně důležitá podpora občanů, proto chceme, aby podpisů pod peticí bylo co nejvíce. Na druhou stranu si uvědomujeme, že v době krize je třeba šetřit. Nebudeme proto dělat z petiční akce závody o množství podpisů a k tomu samému bych rád vyzval i ostatní kandidáty. Stejně tak bych rád apeloval na finanční střídmost prezidentské kampaně, dodal Vratislav Mynář.

Hostem tiskové konference byl také sexuolog Radim Uzel, který bude kandidovat v senátních volbách za SPOZ na Břeclavsku. „ Oslovil mě můj dlouholetý přítel Miloš Zeman. V minulosti jsem vždy preferoval nezávislou kandidaturu a převážně se vyhýbal velkým stranám. Ale v každé straně jsou lidé chytří a hloupí, slušní a darebáci. Jsem přesvědčen, že Strana Práv Občanů ZEMANOVCI je tou stranou, kde ten poměr vychází nejpříznivěji. Proto jsem se rozhodl za ně kandidovat“.

Na závěr padla i otázka na zdravotní stav Miloše Zemana: „ Miloš Zeman dnes podstoupil drobnou operaci, jednalo se o repase šlachy v palci. Ví, že za svými voliči naběhá množství kilometrů, proto se rozhodl to okamžitě řešit. Velmi nás těší, že jej operoval právě profesor Dungl, který operuje prezidenty“, dodal s úsměvem místopředseda SPOZ Martin Nejedlý.

Vizi prezidentské kampaně a předběžný harmonogram představí SPOZ za účasti Miloše Zemana na příští tiskové konferenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…