Nečas: Bém by měl odejít z ODS a rezignovat na poslanecký mandát

26.03.2012 18:56

Vyjádření předsedy ODS a premiéra Petra Nečase ke kauze odposlechů Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška.

Nečas: Bém by měl odejít z ODS a rezignovat na poslanecký mandát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Situaci kolem zveřejněných odposlechů Pavla Béma a Romana Janouška považuji za velmi závažnou a musí být řešena urychleně. Nelze obsah zveřejněných nahrávek přehlížet.

Anketa

Měl by Pavel Bém rezignovat?

76%
24%
hlasovalo: 1200 lidí
Opakuji, že se jedná o 5 let starou záležitost, která se objevila v médiích v době, kdy poměry na pražském magistrátu procházejí zásadní proměnou. Pavel Bém už tři roky není místopředsedou ODS, téměř dva roky není předsedou pražského regionu ODS, rok a půl není pražským primátorem. Pan Ďurica už odešel ze své funkce po nástupu současného primátora a pan Janoušek už nemá v Praze, ani na celostátní úrovni žádný vliv.

Vždy jsem podporoval kroky primátora Bohuslava Svobody směřující k větší transparentnosti rozhodování na pražském magistrátu. Proto budu i nadále podporovat veškeré kroky pražského vedení ODS v tomto směru, aby si opět získalo důvěru veřejnosti.

Kauza odposlechů, ať už je za ní kdokoli, Pavla Béma významně mediálně poškozuje, což si jistě uvědomuje v první řadě sám osobně. Za minimalistický požadavek považuji okamžité pozastavení jeho členství v ODS. Pokud tak neučiní v nejbližší době, budu podporovat takové kroky pražského regionu, které povedou k ukončení jeho členství v ODS. Na jeho místě bych rezignoval i na poslanecký mandát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…