Nekl (KSČM): „Lžibárta“ – nový fenomén v Poslanecké sněmovně

10.02.2012 11:04

Poslanecká sněmovna zažila v pátek dopoledne další lekci o demokracii, o osobní odvaze poslanců a o pravdomluvnosti. Přitom šlo o tak závažnou otázku, jako je snaha o znehodnocení hodnoty státního podniku Pivovar Budvar s cílem možné privatizace (rozuměj další krádeže) lukrativního státního majetku.

Nekl (KSČM): „Lžibárta“ – nový fenomén v Poslanecké sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Jak se opět projevila všehoschopná skupina poslanců české vládní koalice? Když v prvém hlasování i s jejich nemalou podporou byl přijat návrh nezařazeného poslance Doktora o doplnění programu jednání schůze sněmovny, a to o podání stanoviska a vysvětlení ministra zemědělství Bendla, proč státní kontrolu ve státním podniku provádí soukromá firma napojená na poslance Babáka (VV) bez účasti jediného státního úředníka, nastalo v pravé části Poslanecké sněmovny malé zděšení. To však vyřešil bleskurychle „stínový předseda“ a majitel Věcí veřejných Vít Bárta. Zpochybnil hlasování, prý hlasoval jinak, než chtěl. A ejhle. Přichází druhé hlasování a návrh přijat není.

Čeho se zalekli někteří poslanci ODS, TOP 09 a VV? Pravdy o praktikách, které stále vládnou v zákulisí české pravicové politiky?  A jak hlasoval poslanec Bárta nyní? No přece stejně, jako poprvé – proti. Pan Bárta potvrdil pověst politické strany Věcí veřejné. Obelhal celou sněmovnu, stejně jako Věci veřejné obelhaly část české veřejnosti, která jim fandila při posledních, a doufám že pro ně i posledních úspěšných, volbách. Říká se:  jaký pán, taký krám.

Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR (KSČM)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

16:14 Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řeporyjskému starostovi Pavlu Novotnému a jeho hrub…