Onderka (ČSSD): Ve vile Tugendhat probíhají dokončovací práce

17.11.2011 21:05

Ve středu 16. listopadu 2011 proběhl ve vile Tugendhat kontrolní den, kterého se spolu se zástupci památkových orgánů a Muzea města Brna zúčastnil primátor města Brna Roman Onderka.

Onderka (ČSSD): Ve vile Tugendhat probíhají dokončovací práce
Foto: Archiv
Popisek: Primátor Brna Roman Onderka při projevu v Moravské národní galerii

Při této příležitosti se uskutečnilo slavnostní zatopení v historickém kotli Strobell a prohlídka postupu prací i obnovených venkovních prostor včetně rozsáhlé zahrady.

„Rekonstrukce vily se nezadržitelně blíží svému závěru, všechny dokončovací práce probíhají v souladu se stanoveným  harmonogramem. Slavnostní otevření vily se uskuteční 29. února, následně pak bude znovu zpřístupněna veřejnosti," uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

Stav rekonstrukce vily ke konci října 2011:

OBKLADY: V kuchyni a v koupelnách rodičů a dětí byly z větší části dokončeny bělninové obklady. Dále se realizují bělninové obklady v promítací místnosti a v koupelně v personálním traktu.

KOVOVÉ PRVKY: Všechna okna a dveře jsou zasklena a probíhá jejich zatmelování, restaurátoři aplikují finální nátěry. Na sloupech v exteriérech očišťují restaurátoři opláštění. Dále probíhají zámečnické práce. Bylo dokončeno restaurování jídelního výtahu, který je očištěn a plně funkční. Garážová vrata jsou zrestaurována a jsou připravena k finálnímu nátěru.

KÁMEN A DLAŽBY: Restaurátoři osazují travertinové stupně na schodišti zahradní terasy. Na schodišti u personálního traktu provádějí terazzové mazaniny. Na horní terase jsou pokládány zrestaurované velkoformátové terazzové dlaždice z 80. let. Na technické terase při ulici Černopolní byla zahájena pokládka betonové dlažby. Na ulici Černopolní také již začala pokládka chodníkové dlažby.

DALŠÍ PRÁCE: Zídka pod uličním oplocením je sanována a její povrch je připraven k finálnímu nátěru. Zároveň probíhá sanace a repase betonové zdi na severozápadní hranici pozemku. V ložnicovém patře zahájili restaurátoři práce na povrchových úpravách dřevěných dveřních zárubní. V ložnicovém patře bylo také položeno přírodní linoleum, vyrobené podle původních receptur firmy Deutsche Linoleum Werke v Německu. V současnosti pokračuje pokládka linolea v hlavním obytném prostoru. Ve všech podlažích probíhá kompletace elektro (vypínače a zásuvky). V kotelně byly dokončeny rozvody ústředního topení a rozvodu vody. V domě byla osazena otopná tělesa.

Dále čtěte:
Onderka (ČSSD): Brněnská hvězdárna bude jedničkou
Onderka (ČSSD): Brněnský magistrát dá vysokoškolákům možnost vyniknout
Onderka (ČSSD): Brno dobuduje svoji metropolitní síť 

Dotaz Romanu Onderkovi můžete položit ZDE ##MINIPAS 1090##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Roman Onderka - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.