Paroubek: Hádanice v pražské městské radě - ostuda Prahy

15.05.2013 16:43

Více něž čtrnáct let jsem od voleb v roce 1990 působil jako člen Zastupitelstva hlavního města Prahy, v letech 1998 až 2004 jako náměstek primátora Prahy pro finance.

Paroubek: Hádanice v pražské městské radě - ostuda Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

Bylo to období obrovského investičního rozvoje hlavního města, ale také doba, ve které nedošlo k děsivým excesům typu Opencard a vážně nehrozilo ani to, že městská rada (jejíž deset členů z jedenácti je dnes policií obviněno) bude úřadovat nikoliv na Mariánském náměstí, ale ve věznici, ve vězeňských celách.

Na svém včerejším zasedání se členové pražské městské rady rozhádali tak vehementně, jako trhovci na perském trhu, takže primátor Svoboda musel tuto schůzi přerušit. Primátor Svoboda údajně obhajuje "své" právo veta v městské radě. "Primátor veto" trvá na svém pochybném, feudálním právu, jakkoliv je toto v rozporu se zákonem o obcích a zákonem o hlavním městě Praze.

Národní socialisté konstatují, že pražská městská rada selhává v podstatě v jakémkoliv svém politickém složení. Ať již ji tvoří kterékoliv zavedené politické strany (ODS, TOP 09, ČSSD).

V prvé řadě její členy zajímá vzájemné politické hašteření více, nežli řešení vážných problémů města. Nejlépe bude, pokud rozhádaná městská rada skončí a okamžitě odstoupí. Čím dříve to bude, tím lépe pro město. Pokud tento stav neschopnosti městské rady se dohodnout bude trvat, budou nejčistším řešením nové volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…