Paroubek: Jak jsem řídil vládu a sociální demokracii s R. Janouškem

16.12.2012 8:23

Mladá fronta již od časů mládežnických novin za doby komunistického režimu byla v předních řadách budovatelů nového řádu. Stejně bojovně dnes buduje kapitalismus a jeho morálku. Od té doby setrvale pokračuje ve zveřejňování zásadně jen pravdivých a zcela z více zdrojů potvrzených informací. Prostě jako správný český Guardian, který už dnes strčí do kapsy.

Paroubek: Jak jsem řídil vládu a sociální demokracii s R. Janouškem
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

A tak se dnes konečně česká veřejnost dozvídá, a to z pera nejserioznějšího novináře světa J. Kmenty, kdo je vlastně politickým architektem mých fenomenálních úspěchů coby předsedy vlády v letech 2005 – 2006 a jako předsedy ČSSD až do mého odchodu z funkce v červnu 2010.

 R. Janoušek byl v Úřadu vlády mým neformálním poradcem pro ekonomiku. Připomenu, že Česká republika zaznamenávala tehdy růst 7% a 6%. Rostly reálné mzdy a reálné důchody. A právě R. J. mně poradil vytvořit v obou letech ohromnou rozpočtovou rezervu 92 mld. Kč, která pomohla o pár let později ministru financí Kalouskovi stát se nejlepším ministrem financí světa. Romana, převlečeného za tlumočnici, jsem měl s sebou v prosinci 2005, kdy se nám společně podařilo nabídkami, které nešlo odmítnout, zpacifikovat T. Blaira i J. Barrosa najednou, aby ČR získala, pokud jde o evropské fondy, nejvíce peněz ze všech 27 zemí EU. Díky, Romane.

 R. Janoušek mně v letech 2005 – 2010 významně pomohl politickými radami v tom, aby se ČSSD z vysmívané strany, kterou při mém příchodu do vysoké politiky v dubnu 2005 byla, stala v krátké době nejsilnější politickou stranou v zemi. Bez znalosti interních informací z okolí M. Topolánka a P. Béma by to přece nešlo. Zejména před krajskými a senátními volbami v roce 2008 to příkladně šlapalo a výsledek se dostavil sám. Díky, Romane.

 Pan Kmenta je dnes zcela a úplně nezávislý novinář, kterého platí pan A. Babiš, a to mu také dává punc neohroženého a zcela nezkorumpovaného bojovníka za pravdu a spravedlnost. Moc si ho vážím! Jsem rád, že také J. Tvrdík si vzpomíná na virtuální schůzky s R. Janouškem v letech 2004 – (červen) 2010, které se neuskutečnily. Za ta léta se totiž uskutečnilo jedno jediné mé setkání s R. Janouškem, které ovšem nezajišťoval J. Tvrdík, ale někdo jiný. Právě proto, že vím, jaký je J. Tvrdík brebta, který by to mohl vyslepičit ještě před volbami.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.