Paroubek (NS-LEV 21): Další výplach mozků na stránkách českého tisku

10.04.2013 13:58

Někteří novináři si prostě nemohou pomoci, pokud píší o mně anebo o straně LEV 21. Jedním z těchto výtečníků je Petr Uhl, tvářící se jako všichni mužové a ženy pravdy a lásky jako ztělesnění svědomí národa.

Paroubek (NS-LEV 21): Další výplach mozků na stránkách českého tisku
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Když před 2. kolem prezidentské volby "poblinkával" tento rádoby levicový novinář na stránkách Práva M. Zemana a nezřízeně velebil prvního místopředsedu zcela zprofanované Nečasovy vlády Schwarzenberga, připomněl jsem mu jeho podíl na vzniku Topolánkovy vlády v roce 2006. Ve volbách do sněmovny v tom roce tento dobrý muž kandidoval za Bursíkovy Zelené. A bez nich by nikdy pravicová koaliční vláda nevznikla.

Bylo jen otázkou času, kdy mi to P. Uhl nějak vrátí. Teď si na mě vzpomněl, že prý jsem v roce 2005 pomohl odvolat M. Benešovou z funkce nejvyšší státní zástupkyně, aby se zametla pod koberec kauza katarského prince. To pochopitelně není vůbec pravda. Velice podrobně celou věc popisuji ve svých pamětech "Plnou parou v politice". Ostatně, když jsem byl v čele ČSSD, byla M. Benešová po čtyři roky v její stínové vládě jako stínová ministryně spravedlnosti. Musím říci, že za tuto dobu nenapsala jediný odborný článek, nepřipravila jedinou - byť jednoduchou - předlohu zákona. Pamatuji se, jak smířlivě a mateřsky vystupovala v televizních duelech k Jiřímu Pospíšilovi, tehdejšímu reálnému ministrovi spravedlnosti. Byl jsem z toho hodně rozmrzelý.

V posledních letech zastupovala jako právnička své přátele z ČSSD v Ústeckém kraji na krajském hejtmanství. Česky se tomu říká střet zájmů, cizím slovem klientelismus. Připomínám, že jsme se prostřednictvím našeho tiskového mluvčího snažili o otištění reakce na zmíněný článek v Právu. Opakovaně nás ale Právo zcela ignoruje.

Také autor v dnešních Lidových novinách pod zkratkou "kal" se nežinýruje. Zjevně mu leží v žaludku sponzorství P. Bendy vůči straně LEV 21. Jde dokonce tak daleko, že lže. Vlastně to není vůbec překvapivé. Odvolávat se při "obviňování" P. Bendy na vyjádření jednoho z nejméně důvěryhodných politiků V. Bárty, to chce opravdu dobrý žaludek. A letmo se zmínit, že P. Benda byl od prosince 2008 do června 2011 v čele Krajské zdravotní je sice pravda, ale je také pravda, že to bylo jediné období, ve kterém Krajská zdravotní, která sdružuje pět nemocnic v Ústeckém kraji, se nejen dostala z hluboké ztráty do zisku, ale celou dobu Bendova účinkování se tam udržela. Pokud by autor, skrývající se v Lidových novinách pod zkratkou "kal", chtěl psát objektivně, musel by to napsat.

Stejně tak by musel napsat, že smutně proslavené vysoutěžení dodávky předražených zdravotnických přístrojů a jejich nákup pro Krajskou zdravotní byly uskutečněny v roce 2008, ještě před nástupem P. Bendy do pozice předsedy představenstva Krajské zdravotní (k jeho nástupu došlo až 17. 12. 2008). Chtělo by to také napsat o hluboké ztrátě v hospodaření Krajské zdravotní před Bendovým nástupem v roce 2008 pod taktovkou ODS a nyní v režii KSČM. V letošním roce ztráta Krajské zdravotní dosáhla řádově set milionů korun.

Jak se stalo v české kotlině u novinářů nedobrou tradicí - z těch, kteří umí řídit veřejné korporace a mají výsledky se udělají hlupáci. A ze zlodějů se dělají často hrdinové anebo se o nich raději nepíše.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.