Paroubek: Sport by měl spadat přímo pod Úřad vlády

18.02.2010 8:12

Předseda ČSSD jednal s Ivanem Haškem.

Paroubek: Sport by měl spadat přímo pod Úřad vlády

 

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se ve středu sešel s předsedou Českomoravského fotbalového svazu Ivanem Haškem. Předseda ČSSD Ivana Haška seznámil s představami ČSSD v oblasti nejen fotbalu, ale sportu obecně.

 

"Sportu je třeba pomoci i z veřejných peněz," řekl předseda ČSSD na setkání a dodal, že v programu je sportu věnována velká pozornost. "Pokud se po volbách stane ČSSD vládní stranou, chci oblast sportu v rámci změn kompetencí převést z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy přímo pod Úřad vlády tak, abych se touto oblastí mohl osobně s pomocí příslušných profesionálů zabývat. Oblast sportu byla totiž dlouhodobě podceňována, což dokazuje také neutěšená finanční situace ve sportu," řekl předseda ČSSD. Ivanu Haškovi rovněž Jiří Paroubek zopakoval závazek volebního programu ČSSD podporovat výstavbu Národního fotbalového stadionu (zafinancováním potřebné infrastruktury), stadionů v Brně a Ostravě, ale také zlepšení podmínek pro fotbalové kluby v jednotlivých krajích.

 

"Vítáme aktivitu v této oblasti. Tyto projekty nelze uskutečnit jen díky soukromým investorům. Máme velké ambice, pokud bychom měli politickou podporu, chtěli bychom do budoucna uskutečnit v ČR například mistrovství Evropy ve fotbale," řekl Ivan Hašek a dodal, že je velmi rád, že otázka financování sportu české politiky zajímá. "Stav, ve kterém se český sport nachází, je bohužel kritický. Je nutné provést systémové změny," doplnil Ivan Hašek.

 

Jiří Paroubek označil za možný zdroj pro financování sportu schválení novely zákona o loterijních hrách. "Zejména vzhledem k tomu, že Sazka nebude schopna kvůli své finanční situaci, která je způsobena zejména výstavbou Sazka Arény (dnes O2 Arény), dostát svým závazkům vůči sportovním svazům," řekl předseda ČSSD.

 

Předseda ČSSD představil Ivanu Haškovi rovněž "Strategie rozvoje sportu do roku 2020" z dílny odborníků ČSSD. "V průběhu března bychom chtěli uspořádat workshop, kterého by se samozřejmě zúčastnili také předsedové sportovních svazů, kde sportovní veřejnost seznámíme, jak si ČSSD představuje budoucnost sportu," dodal při setkání s předsedou ČMFS Jiří Paroubek.

ZDE ohodnoťte Jiřího Paroubka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.