Piráti: INDECT je OUT

02.08.2012 7:36

Projekt INDECT má být inteligentní, integrovaný a internacionální. Má získávat informace i z internetových diskuzí, jednoduše řečeno z hlediska autorů projektu je prostě IN!

Piráti: INDECT je OUT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Výzkumný projekt řeší plošné sledování ve městech, sběr dat a jejich centrální zpracování, dozor pomocí robotických systémů a sledování veškeré činnosti na Internetu. V Plzni se dnes odpoledne sešlo několik desítek lidí na happeningu „STOP INDECT“. Akci uspořádali plzeňští Piráti.

„Pro nás je projekt INDECT nikoliv IN, ale zcela OUT“ říká trojka pirátské kandidátky Petr Kopač.
„Zkuste si to představit v praxi. Kritéria »abnormálního chování« jsou příliš obecná, například běžíte po ulici, pohybujete se »špatným směrem«, scházíte se na stejném místě s větší skupinou lidí, diskutujete často na facebooku nebo jiných fórech a automaticky se stáváte podezřelým“, pokračuje lídr krajské kandidátky Adam Šoukal.

„Dostáváme se tak do absurdního světa, kde chybí jakékoliv soukromí a nevím, zda si současní politici vůbec uvědomují, že projekt, na který utrácí Evropská unie naše peníze ve výši patnácti miliónů eur, bude sloužit jen velmi malé skupině vyvolených a my občané se staneme součástí bizarní reality show »Big brother«“, dodává Adam Šoukal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČPS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…