Poulíček (ČSSD): Kdo platí aktivistovi Truxovi za nenávistnou kampaň proti ČSSD?

24.07.2012 9:59

Aktivista Daniel Truxa opět vytáhl do boje. Tentokrát se zaměřil na kandidáta na středočeského hejtmana za ČSSD Josefa Řiháka.

Poulíček (ČSSD): Kdo platí aktivistovi Truxovi za nenávistnou kampaň proti ČSSD?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Ve svém článku otištěném v MF Dnes a citovaném na stránkách Parlamentních listů Daniel Truxa cituje pasáže z rozhovoru s hejtmankou Moravčíkovou, ve kterých kritizuje Josefa Řiháka. V závěru autor konstatuje:  „Nic nového v krajské politice ČSSD nečekejme. Rathovci ve středních Čechách stále žijí a jsou pořád u moci.“

Je smutné, když vůdčí osobnost občanského sdružení, které u jiných kritizuje egoismus, vulgaritu,  lidskou bezohlednost, bezostyšné pošlapávání morálních a mravních principů demokratické společnosti, sám bezdůvodně a bez jakýchkoliv důkazů napadá člověka jen proto, že se rozhodl za ČSSD kandidovat na křeslo hejtmana Středočeského kraje v příštích čtyřech letech. Josef Řihák, na rozdíl od současné hejtmanky Moravčíkové, až dosud nebyl členem krajské rady ani zastupitelstva. Proč jej tedy pan Truxa bezdůvodně označuje za Rathovce?

V minulosti se Daniel Truxa s Josefem Řihákem již střetli. Aktivista Truxa patřil k jedněm z nejhorlivějších zastánců výstavby amerického radaru ve Vojenském prostoru Brdy.

Na kampaň pro radar tehdy Topolánkova vláda vyčlenila 15 milionů korun. tyto peníze z kapes daňových poplatníků rozdával tabákový lobbista Tomáš Klvaňa. Je otázkou, kolik peněz dostávali různí aktivisté. A dostal od Topolánkovy vlády za aktivity pro radar zaplaceno i Daniel Truxa? Je to možné.

Občanští aktivisté jsou nyní v módě. Jsou vidět, lidem se to líbí. Představují protipól k neoblíbeným politikům. Přitom je to ale politický boj jako každý jiný. A dostat své politické názory a stanoviska do médií – to stojí peníze. Ptám se – kdo platí pana Daniela Truxu. Kdo má zájem na tom veřejně špinit kandidáta na hejtmana z řad ČSSD? Bylo by dobré to vědět, na čí popud se pan Truxa tak angažuje proti Josefu Řihákovi a ČSSD. Kdo a proč financuje jeho kampaně? Za kolik bojoval za radar a za kolik se nyní angažuje v kampani proti kandidátovi na středočeského hejtmana z řad ČSSD.  

Příbramský starosta Josef Řihák stál v době, kdy se rozhodovalo o americkém radaru v Brdech, naopak v čele iniciativy podbrdských starostů proti záměru výstavby tohoto vojenského zařízení na našem území. A i když příznivci radaru, poté, co prezident Barack Obama celý projekt odpískal, prohráli, svým odpůrcům porážku neodpustili. A snad proto pan Truxa nyní vytáhl do boje proti Josefu Řihákovi.

Ať se to panu Truxovi líbí, nebo ne, za příbramským starostou Josefem Řihákem je v Příbrami vidět spousta práce. Na každém kroku je zde patrné, že v Příbrami se za posledních šest let, kdy je v čele města současný starosta Řihák, udělala spousta práce. Příbramským se podařilo sehnat spoustu peněz na zateplení základních škol, domů s pečovatelskou službou a dalších objektů v majetku města. Opravují se i domy a ulice na nejstarším příbramském sídlišti. Možnost čerpat výhodné dotace zde mají i vlastníci bytů a domů. Dokončuje se rekonstrukce obou hlavních příbramských náměstí. V Příbrami přibyla i nové pěší zóna, po mnoha letech marného čekání se zde lidé dočkali i nového autobusového nádraží.

Všechny výše zmíněné projekty, a ještě mnohé další, v Příbrami realizovali, aniž by dluhy zatížili městskou pokladnu. Příbram patří k nejméně zadluženým městům v České republice. Přitom ale zároveň ve městě lidé platí jeden z nejnižších nájmů v obecních bytech. A protože většina bytů v majetku města po realizované privatizaci zůstala zejména v domech s pečovatelskou službou, město tak nízkým nájmem podporuje ty nejpotřebnější – seniory a zdravotně postižené. Ale ani podnikatelé si v Příbrami nemohou naříkat. Alespoň ti, kteří mají od města pronajaté nebytové prostory. Nyní, v době krize jim město snížilo nájemné o 20 procent.

Příbram rovněž v posledních šesti letech velmi úspěšně bojuje s vysokou kriminalitou. Město se zapojilo do programu prevence kriminality ministerstva vnitra a daří se mu realizovat celou řadu projektů, které jsou zaměřeny na předcházení kriminálním činům zejména mládeže a rizikových skupin obyvatelstva.

Vypočítávat všechny úspěchy města Příbrami v posledních letech by zabralo dlouhý seznam. Věřím, že pod Řihákovým vedením by takto vzkvétal i Středočeský kraj. Proto si přeji, aby Josef Řihák vyhrál volby a stal se hejtmanem.

Martin Poulíček, Příbram

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby