Povodí Odry zvyšuje protipovodňovou ochranu v Polance nad Odrou

17.05.2012 10:41

Státní podnik Povodí Odry již od roku 2011 připravuje investiční akci nazvanou Protipovodňová opatření pro zástavbu městského obvodu Polanka nad Odrou.

Povodí Odry zvyšuje protipovodňovou ochranu v Polance nad Odrou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozvodněná řeka, ilustrační foto

 

„Opatření spočívá jednak ve zkapacitnění vlastního koryta toku Polančice, jednak ve vybudování dvou suchých nádrží. Jedna z nich bude na Polančici, druhá na jejím přítoku Rakovci,“ vysvětluje tiskový mluvčí státního podniku Povodí Odry Čestmír Vlček a pokračuje: „Poté, co byla zpracována studie proveditelnosti, vymezující technické požadavky připravovaného záměru, se v současnosti zpracovává projektová dokumentace pro územní řízení.“

Tato investiční akce je jednou z priorit města a pro její podporu byla v letošním roce – podobně jako v předchozích dvou letech – podepsána mezi městem Ostravou a státním podnikem Povodí Odry Smlouva o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu statutárního města Ostravy. Na základě této smlouvy poskytne město v letošním roce příspěvek na přípravu uvedeného záměru, a to ve výši dvou milionů korun.

„Jde o oboustranně užitečnou spolupráci v oblasti protipovodňové ochrany města, která pokračuje již několik let, a protipovodňová ochrana zástavby Polanky nad Odrou je další stavbou tohoto druhu, která je připravována a realizována s finanční podporou města,“ dodává na závěr Čestmír Vlček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…