Procházka (SaS): Kvalita zdravotní péče závisí na kvalitě personálu

09.09.2016 20:36

Zajisté jste si všimli, že zdravotnictví v našem kraji chtějí uzdravit všichni. Málokterá strana nám ovšem sděluje jak. My ale recept máme.

Procházka (SaS): Kvalita zdravotní péče závisí na kvalitě personálu
Foto: red
Popisek: Jiří Procházka (Svobodní a Soukromníci)

Nemyslíme si, že kvalitní zdravotní péče je závislá jen na dobrých hospodářských výsledcích nemocnic. Mnohem více je odvislá od lidí, kteří v nemocnicích pracují, zejména sester a lékařů. A protože jsem se během své praxe setkal ze strany kraje v tomto směru téměř s nečinností (kromě let 2005 – 2008), zůstala starost o kvalitu péče a její další vývoj výhradně na vedení (představenstvech a primářích) nemocnic.
 
Tak jsme se například ve Zlíně rozhodli v letech 2008 až 2010 vyjednat a obhájit vznik center specializované péče (onkologie, kardiologie, cerebrovaskulární) a tím posunuli tento, do té doby v podstatě velký „OÚNZ“, směrem od kvantity ke kvalitě a to téměř na úroveň fakultních nemocnic. Tímto jsme zajistili obdobnou kvalitu péče pro občany i v našem regionu.
 
Jak jsem již uvedl, kvalitní péče závisí hlavně na kvalitě zdravotního personálu. A proto bude naše koalice Svobodní a Soukromníci tuto skutečnost respektovat a rozvíjet. Jak? Každých 5 let budeme vypisovat výběrová řízení na obsazení postu primářů jednotlivých oddělení nemocnic. Jsme toho názoru, že jedině zdravá rivalita a konkurence bude i nadále zlepšovat  kvalitu péče v našich nemocnicích. Ostatně, takto obhajují své posty i přednostové oddělení ve fakultních nemocnicích.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce