Ransdorf (KSČM): Pane Váňo, škoda

15.10.2013 19:00

Josefu Váňovi nevyšlo loučení s kariérou. Vyhrál osmkrát Velkou pardubickou, ale tentokrát měl kolizi s volným koněm a padl před samotným závěrem. Má finanční problémy a doneslo se mi, že Andrej Babiš nezůstal k jeho problémům lhostejný.

Ransdorf (KSČM): Pane Váňo, škoda
Foto: kscm.cz
Popisek: Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf

Ale kdo ví, u žádného jednání jsem nebyl. Když po závěru své poslední Velké pardubické požádal diváky, aby šli k volbám a podpořili Andreje Babiše, zamrazilo mne. Babiš se proti uvedeným spekulacím ohradil, že by tu byl finanční zájem z Váňovy strany.

Ale kde jsou sny o svobodě a rozmachu dostihového sportu, ve kterém je spousta podivnosti a sázkách kolem něj, jak konstatuje i ten nejpovolanější, Michal Horáček, který zde začínal svůj strmý ekonomický vzestup. Člověku, který miluje koně a krásnou podívanou, kterou nabízejí, pociťuje smutek. Měl to zapotřebí velký bojovník, v jehož posedlosti je něco nakažlivého a magického? A jaká je společnost, které donutí i takovou sportovní osobnost, aby klekla na kolena před ztělesněním zlatého telete?

Jezdec Faltejsek našel koně, který je momentálně k neporažení. Ať už je to lepší dechovou dispozicí, nebo pohybovým nadáním,  Orphée je úžasná. A počasí přálo, protože těžší a robustnější kůň by nemusel v mokrém terénu mít potřebnou pohodu. Pane Váňo, byl jste úžasný. Škoda toho, že dostihový sport nemá svobodu, o které snil. Smetánka ze všech nejmastnější ji ukradla.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloslav Ransdorf

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie