Rouček (ČSSD): Stále více Rusů je se současnou situací nespokojeno

24.06.2012 19:33

Odpověď na dotaz čtenáře: Nedávno jste jednal s představiteli ruské sociální demokracie na téma posílení sociálně demokratického hnutí v Rusku. Mohu se zeptat, jak jednání dopadlo? Jak oni vnímají tamější ,,demokracii?“

Rouček (ČSSD): Stále více Rusů je se současnou situací nespokojeno
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

20 let po rozpadu SSSR a pádu komunismu je stále více Rusů nespokojeno se současnou situací. Nezamlouvá se jim stagnace, korupce a autoritářské metody Putinova režimu, ale zároveň se obávají chaosu, který zažili v devadesátých letech za vlády Jelcina a tzv. "liberálů".

Alternativu pro tuto část ruské společnosti představuje stále silněji strana Spravedlivé Rusko. Tato strana dnes jako jediná v ruském parlamentu tvoří konstruktivní opozici vůči Putinovi a Medvěděvovi a zároveň se snaží spolupracovat s mimoparlamentní opozicí, nevládními organizacemi a demonstranty. Strana Spravedlivé Rusko má dnes téměř 400 tisíc členů ve všech oblastech Ruska a její program se již velmi podobá programům západoevropských sociálnědemokratických stran.

Součástí mé návštěvy byly rozhovory nejen s vedením strany, ale také mnohahodinová programová diskuse s jejími aktivisty a odbornými pracovníky, stejně tak jako i beseda s vůdci pouličních protestů a demonstrací. Spolupráce evropských a ruských sociálních demokratů bude samozřejmě i nadále pokračovat. Společný cíl je jasný: vybudovat v Rusku silnou demokratickou proevropskou sociální demokracii!

S přátelským pozdravem Libor Rouček

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libor Rouček - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.