Rouček (ČSSD): Vzdělávací seminář pro zástupce nevládních organizací

27.09.2011 4:52

Dne 23. září 2011 proběhl v prostorách školícího střediska Státního veterinárního ústavu v Praze Suchdole vzdělávací seminář "Občané Evropy, EU a nevládní organizace".

Rouček (ČSSD): Vzdělávací seminář pro zástupce nevládních organizací

V rámci semináře určeného zástupcům nevládních organizací v České republice vystoupili i dva europoslanci sociálně demokratické frakce MUDr. Olga Sehnalová a Dr. Libor Rouček.

Oba detailně představili své hlavní úkoly na půdě Evropského parlamentu a pohovořili o aktuálních tématech, které momentálně řeší. Řeč tak byla u Olgy Sehnalové například o chystané bruselské konferenci o využívání strukturálních fondů v oblasti dopravy, o evropském týdnu mobility a českých aktivitách blízkých prostředí neziskových organizací v podobě seminářů o ochraně spotřebitele či podpoře diabetiků. Libor Rouček se zaměřil na své povinnosti plynoucí z postu místopředsedy Evropského parlamentu a ve svém příspěvku akcentoval především oblast lidských práv a zahraniční politiky Unie s konkrétními příklady z právě proběhlé pracovní návštěvy Arménie.

Značná část dopoledne byla následně věnovaná dotazům z pléna účastníků, které zajímaly primárně informace k bezpečnosti a kvalitě potravin, úloze a regulaci lobbyingu v EP, evropské občanské iniciativě, městské mobilitě a potenciální integraci Turecka. Z obecnějších témat padly otázky na vzdělání a identitu Evropy či zcela praktický průběh legislativního procesu v evropských institucích. Na závěr semináře účastníci ocenili především otevřenost a snahu obou europoslanců zodpovědět detailně všechny dotazy a shodli se na nízké míře informovanosti v českých médiích. "České sdělovací prostředky se věnují evropské politické scéně pouze okrajově nebo vůbec. Ráda bych se dozvěděla o schválených návrzích hned a hlavně jak mě samotnou můžou v budoucnu ovlivnit", uvedla po skončení semináře jedna z účastnic. 

Dále čtěte:
Rouček (ČSSD): Moskevská rošáda aneb „škatulata, hejbejte se"
Rouček (ČSSD): Ekotendr bude testem vládní koalice

##PROFIL 3347##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Liborroucek.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…