Semelová (KSČM): Vysoké odměny manažerům DPP jsou fackou normálním lidem

14.05.2012 6:39

Jak informovala média, vyplatili si odcházející manažeři pražského dopravního podniku na přelomu roku odměny ve výši 8,6 milionů korun pro celkem 7 lidí.

Semelová (KSČM): Vysoké odměny manažerům DPP jsou fackou normálním lidem
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

V některých případech jde o téměř milion korun měsíčně. Například ekonomický ředitel podniku Ivo Štika získal za prosinec 2011, leden a únor 2012 v rámci odměn třikrát 948 tisíc.

Tato šokující informace je neuvěřitelnou fackou lidem, kteří mají den za dnem stále hlouběji do kapsy. Kteří musí šetřit každou korunu, aby vůbec mohli vyžít.

Kteří tvrdě pracují, případně pracovat chtějí, ale současný režim jim to znemožňuje. Ale také těm, jež celý život tvořili hodnoty, které polistopadoví zloději na vysokých postech dávno rozkradli a rozprodali, jen aby si namastili vlastní kapsy. Na rozdíl od těch obyčejných lidí, kteří by si plným právem zasloužili příjem, jenž by jim zabezpečil důstojný život, tito novodobí zbohatlíci a hochštapleři by se měli za to, co zde všechno zlikvidovali a dovedli ke krachu, plně zodpovídat.

Vyplacení nezasloužených odměn manažerům, kteří přivedli pražský dopravní podnik do stavu, kdy kvalifikovaní zaměstnanci jsou propouštěni a jejich práci vykonávají soukromé firmy, kdy cestujícím se zdražuje jízdné (zřejmě aby bylo na zlaté padáky  pro ty, kteří si z této firmy udělali zlatý důl pro sebe), by mělo být řádně prošetřeno, včetně vyvození odpovědnosti. Žádám primátora Bohuslava Svobodu, aby se celou záležitostí zabýval a o výsledcích informoval nejbližší zasedání Zastupitelstva hl.m.Prahy.

Marta Semelová, předsedkyně klubu zastupitelů KSČM v Zastupitelstvu hl.m.Prahy

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…