Šidlo (KSČM): Bárta jako kandidát na hejtmana Plzeňského kraje?

18.04.2012 19:22

Pan Bárta má za sebou velmi problematickou a pro většinu občanů velmi negativně vnímanou účast v parlamentní politice, na jejímž konci je rozsudek za spáchání trestného činu.

Šidlo (KSČM): Bárta jako kandidát na hejtmana Plzeňského kraje?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Přesto má odvahu a doslova drzost řešit svoji očistu vstupem do krajských voleb v Plzeňském kraji, a to ještě na čele kandidátky.

Zákon o krajských volbách vyžaduje určité podmínky, které musí kandidát splňovat. Vyjádření pana Bárty není zatím potvrzeno žádným z budoucích volebních subjektů. I přes rozsáhlou prezentaci a pozornost médií je pro mne (a předpokládám, že i pro voliče v Plzeňském kraji) zcela nepřijatelné, aby si kdokoliv řešil své osobní spory a problémy prostřednictvím volební kampaně a voleb.

Veřejnosti je předložen návrh, který místo prezentace volebního programu, nabídky vlastní osobnosti k výkonu mandátu a funkce v zastupitelstvu kraje řeší pouze osobních ambice. Vyřizování si účtů s politickými protivníky a dokonce snaha o vlastní politickou očistu před veřejností je evidentním zneužitím voleb a volební kampaně.

Tvrzení pana Bárty o jeho kandidatuře na hejtmana našeho kraje je dalším arogantním projevem pohrdání demokratickými pravidly, zákony a zejména voliči v našem regionu.

Ing. Karel Šidlo, poslanec Parlamentu ČR a zastupitel Plzeňského kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Karel Šidlo

  • KSČM
  • Vyšetřovací komise pro vyšetření závažných pochybení, která se stala při přípravě a realizaci stavby dálnice D47

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.