Šilar (KDU-ČSL): Kalouskův plán povede k dalšímu zdražení potravin

23.05.2012 22:25

Senátor Petr Šilar podpořil protestující zemědělce.

Šilar (KDU-ČSL): Kalouskův plán povede k dalšímu zdražení potravin
Foto: Senat.cz
Popisek: Senátor Petr Šilar (KDU-ČSL)

Senátor Petr Šilar dnes ráno podpořil protestující zemědělce na trase Litomyšl - Vysoké Mýto. Protesty zemědělců proti záměru vlády zrušit zelenou naftu a zavést daň na tiché víno považuje za oprávněné. Následně odjel do Lysé nad Labem, aby se tu zúčastnil úvodního dne veletrhu Natura Viva.

„Zelená nafta je zavedena ve všech okolních státech Evropské unie. Dokonce i Slováci, kteří byli v tomto ohledu dlouho výjimkou, ji už mají v programovém prohlášení nové vlády. Kdyby naši zemědělci měli nakupovat naftu dráž než konkurence v okolních státech, nemají šanci,“ vysvětluje Petr Šilar, proč podpořil dnešní protesty. „Pokud vláda přistoupí na návrh ministra Kalouska a vratku na zelenou naftu zruší, budou zemědělci nejspíš donuceni navyšovat cenu svých produktů. Logicky se tak dá očekávat další nárůst ceny potravin,“ tvrdí lidovecký senátor.

Veletrh Natura Viva byl další dnešní zastávkou senátora Šilara. Zúčastnil se tu programu úvodního dne výstavy, která je jedinou každoroční akcí tohoto typu v České republice. Soustředí se tu takřka všechny významné firmy podnikající v oborech myslivost, rybářství, včelařství a zahrádkářství. Spolupořádajícími svazy jsou: Českomoravská myslivecká jednota, Český rybářský svaz a Český svaz včelařů. Ve svém vystoupení pozval všechny myslivce na konferenci s rozsáhlým doprovodným programem, která se u příležitosti zápisu myslivosti na Seznam nehmotného kulturního dědictví ČR koná pod Šilarovou záštitou 14. června v Senátu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…