Škárka: Prezident se dostal mimo politickou mísu

02.09.2011 13:11

Po přečtení dnešních vyjádření prezidenta Klause jsem měl pocit, že pan prezident onemocněl stařeckou demencí.

Škárka: Prezident se dostal mimo politickou mísu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Jinak si jeho poslední výroky neumím vysvětlit. Označit ministra Josefa Dobeše jako nejlepšího polistopadového ministra školství je hodně odvážné. Ale tohle bych ještě byl schopen akceptovat, byť si myslím, že se ministerstvu nepovedly státní maturity, byť mi vadí milostný skandál ministra Dobeše.

Podle prezidenta se ale stabilizovaly Věci veřejné jako strana. Prezident Klaus patrně již dlouho nesleduje nebo nechce sledovat současné politické dění, pokud považuje stranu, která nemá v pořádku financování, kde fiktivní sponzoři nosí miliony v igelitkách za stabilizovanou. Stranu, kde předseda není předsedou, kde lidé ve vedení musí podepisovat milionové směnky, kde se kromě oficiální struktury nejužší vedení schází na „večírcích s lahvemi francouzského vína". Stranu, kde si lidé lžou navzájem a lžou i na policii. Za vrchol prezidentova „šílenství" vnímám jeho označení Víta Bárty jako schopného politika. Skoro mi připadá, že Bárta musí mít na prezidenta v šuplíku nějaký kompromitující materiál, resp. platí to, co Bárta řekl na jedné z nahrávek, totiž že Klaus udělá to, co chce Bárta.

Ale podívejme se na to z jiné strany. Klausovi imponuje člověk, který uplácí, vydírá a veřejně říká, že chce tunelovat státní zakázky. Líbí se mu strana, za kterou stojí vlivní pražští podnikatelé, se kterými se Bárta spojil. Ti si Věci veřejné vytvořili jako marketingový projekt na podporu svých osobních zájmů v Praze. A je jedno, že to stejně nakonec zaplatí občané. Je mi zle z toho, že takhle podle prezidenta vypadá správná politika. Pokud prezident Klaus uvedené postupy vnímá jako obhajitelné, pak nechci takového prezidenta. Pokud je veřejně podporuje, pak se musel zbláznit.

Více:
Klaus podpořil VV: Bárta je šikovný, Dobeš je nejlepší

##PROFIL 3478##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Škárka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…