Sobotka (ČSSD): Slib tří nových kolegů za ODS

07.11.2012 12:17

Projev na 47. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 11. 2012

Sobotka (ČSSD): Slib tří nových kolegů za ODS
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Děkuji, paní předsedkyně. Dovolte mi, abych zde vystoupil jako předseda mandátového a imunitního výboru. Vážená paní předsedkyně, vážení členové vlády, paní poslankyně a páni poslanci, dnes v souladu s § 6 písm. c) se vzdali poslaneckého mandátu poslanci Ivan Fuksa, Marek Šnajdr a Petr Tluchoř. To znamená, že tímto dnem zanikl jejich poslanecký mandát a současně dnes vznikl mandát poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky panu Miroslavu Bernáškovi, panu Pavlu Bohatcovi a panu Romanu Pekárkovi.

Mandátový a imunitní výbor na své 39. schůzi dnešního dne přijal usnesení číslo 140, ve kterém konstatoval, že podle ustanovení § 6 písm. c) jednacího řádu Poslanecké sněmovny zanikl mandát poslance Poslanecké sněmovny panu Ivanu Fuksovi, panu Marku Šnajdrovi a panu Petru Tluchořovi. Současně konstatoval, že na takto uvolněné poslanecké mandáty nastupují náhradníci pan Miroslav Bernášek, Pavel Bohatec a Roman Pekárek. Všem jmenovaným vznikl dne 7. listopadu 2012 mandát poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. V souladu s ustanovením § 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny složí pan Miroslav Bernášek, Pavel Bohatec a Roman Pekárek poslanecký slib. Prosím tedy pány poslance, aby předstoupili před Poslaneckou sněmovnu a zároveň prosím předsedkyni Poslanecké sněmovny, aby přijala slib nových poslanců. Prosím paní poslankyně a páni poslanci, abyste povstali.

Slibuji věrnost České republice, slibuji, že budu zachovávat její ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. (Jmenovaní poslanci skládají slib do rukou předsedkyně Poslanecké sněmovny a podepisují příslušnou listinu.) Dámy a pánové, budeme pokračovat po tomto slibu v našem programu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace